Lennolla tarjoiltiin pähkinöitä, vaikka vakavasti allergiselle Lauralle oli luvattu toisin: "Pakenin vessaan"

6:49
Videolla keskustellaan allergioista.

Vakavasta pähkinäallergiasta kärsivä nainen väittää, että hän joutui istumaan vessassa sillä välin, kun stuertit tarjoilivat manteleita matkustajille Qantas-lentoyhtiön lennolla. Tapauksesta uutisoi muuan muassa The Sun -lehti.

Maaliskuun kolmantena päivänä brittiläinen Laura Merry oli noussut Qantas-lentoyhtiön lennolle. Hän oli menossa tapaamaan Australian Melbournessa asuvaa siskoaan. 

Kun Laura oli noussut koneeseen, lentohenkilökunta kertoi hänelle, että lennolla tarjoiltaisiin manteleita. Laura on hyvin pahasti allerginen pähkinöille, joten pähkinät altistaisivat hänet äkilliselle yliherkkyysreaktiolle, anafylaktiselle shokille.

"Oli liian myöhäistä esittää toiveita"

Laura oli omien sanojensa mukaan saanut jo aikoja sitten lentoyhtiöltä varmistuksen, että lennolla ei tarjoiltaisi pähkinöitä.

– Lentoemäntä väitti, että hän ei ollut saanut tietoa allergiastani, ja että oli liian myöhäistä esittää toiveita. Lisäksi hän kieltäytyi kertomasta allergiastani muille matkustajille.

Lauran mukaan lentoemäntä oli todennut, että pähkinät kuuluivat yhtiön tarjoiltaviin.

Lentohenkilökunnan esimies soitti lentokentän johtoon. Lauran mukaan esimies neuvoi, että hänen ei kannattaisi lähteä lennolle. Koska tämä ei käynyt päinsä, hän sai hengitysmaskin. Lauran mukaan maski ei olisi estänyt häntä saamasta allergista reaktiota.

– Pakenin vessaan siksi aikaa, kun kaikki ympärilläni söivät välipalaa, hän kertoo.

Yhtiö ei lopeta pähkinöiden tarjoilua

Yhtiön edustajan mukaan he tulevat olemaan yhteydessä Lauraan ennen hänen seuraavia lentojaan tulevien kahden kuukauden aikana.

Qantasin tiedottajan mukaan yhtiö tiedostaa allergioista kärsivien haasteet. Hänen mukaansa yritys pyrkii vähentämään altistumista pähkinöille. Tiedottaja totesi kuitenkin, että koska allergioita on hyvin monenlaisia, he eivät pysty täyttämään jokaisen vaatimuksia.

– Samoin kuin muissa liikennemuodoissa - kuten busseissa ja junissa -  ja muissa julkisissa paikoissa, emme mekään voi taata pähkinätöntä ympäristöä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja