Mainos

Leirintäalueilla rettelöineelle irlantilaisille lähtöpassit

Poliisi pelkää, että häiriköinti jatkuu joka tapauksessa.

Lomaliitto on evännyt häiriöitä aiheuttaneilta irlantilaismatkaajilta pääsyn leirintäalueilleen.

Samalla Lomaliiton leirintäalueilla Tampereen Härmälässä ja Porvoossa Kokonniemessä majailleet seurueet ovat saaneet lähteä.

Toimitusjohtaja Mika Mökkönen kertoo, että päätöksen takana on muiden asiakkaiden häiritseminen ja leirintäalueiden sotkeminen.

Lomaliiton leirintäalueilta irlantilaiset lähtivät Tampereella eilen ja Porvoossa tänään.

-Leirintäalueilla on omat järjestyssääntönsä jo turvallisuudenkin takia, Mökkönen toteaa.

Mökkösen mukaan porttikiellot leirintäalueille eivät ole yleisiä. Nyt porttikiellon saaneet matkaajat käännytetään Lomaliiton leirintäalueilta tarvittaessa henkilötietojen ja autojen rekisterikilpien perusteella.

Lomaliitolla on Suomessa yhteensä seitsemän leirintäaluetta. Valtaosa Suomen lähes 150 leirintäalueesta ei kuulu mihinkään ketjuun.

Kohtaamisia poliisin kanssa

Tampereella irlantilaisseurueen kaksi poikaa joutuivat tekemisiin poliisin kanssa ammuttuaan ilmakiväärillä muun muassa rusakoita ja riikinkukkoja viikonloppuna. Tampereen poliisi epäilee seurueeseen kuuluvaa miestä pienkaivinkoneen varastamisesta. Mies on edelleen vangittuna.

Poliisi arvelee, että Tampereella ja Porvoossa leirintäalueilta häädön saaneet irlantilaiset ovat osa kesäkuussa Järvenpäässä häiriköinyttä porukkaa. Rikoskomisario Ari Luodon mukaan on todennäköistä, että ainakin osa Tampereella majailleista on samaa väkeä.

-He saattavat mennä ja tulla eri tahdissa, mutta luultavasti ainakin osa oli siellä, Luoto sanoo.

Poliisi pelkää, että irlantilaisryhmän tekemät rikokset eivät jää tähän.

-Varmasti heistä kuullaan vielä, jos Suomessa pysyvät, Luoto arvelee.

Häiriköiden käännyttämistä Suomesta ei ainakaan vielä harkita. Luodon mukaan käännytyskynnys toisen EU-maan kansalaisten kohdalla on korkea.

Käännytys on mahdollista yleisen turvallisuuden ja järjestyksen perusteella. Käytännössä tämä vaatii henkilöön kohdistuvia rikoksia, kuten pahoinpitelyitä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.