Leijonista pudonnut Petrus Palmu paljasti, mitä aikoo kotiin päästyään tehdä: "Niin paljon polttelee"

Video: Petrus Palmu teki maalin Leijonille Tshekkiä vastaan Ruotsin EHT-turnauksessa.

Petrus Palmun, 24, kevätrupeama Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueessa päättyi vuorokausi ennen Leijonien MM-kotikisojen alkua. Palmu kertoi MTV Urheilulle, miten hän otti tiedon vastaan, miten hän aikoo kotona kääntää ajatuksia pois jääkiekosta ja mitä hän ajattelee ensi kaudesta.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Leijonat tiedotti torstaina, että hyökkääjä Saku Mäenalasen ollessa pelikunnossa Petrus Palmu joutuu jättämään joukkueen. Palmu itse sai kuulla asiasta Leijonien päävalmentajalta Jukka Jaloselta aamutreenien jälkeen.

– Totta kai harmi, että en päässyt kotikisoihin, mutta tämä leiritys on ollut muuten hyvä kokemus ja lähelle pääsin kuitenkin. Ihan tyytyväinen voin olla, Palmu kertoi puhelimitse.

Paikkaa ensimmäisissä aikuisten arvokisoissa jahdannut Palmu oli varautunut myös ikävään uutiseen, eikä tieto tullut hänen mukaansa sillä hetkellä raskaana pettymyksenä.

– Osasin pikkuisen haistaa sitä tilannetta. Olin henkisesti valmistautunut siihen, jos tullaan sanomaan, että et jatka. Ei mitään, positiivisesti vaan eteenpäin. Tämä on urheilua. Elämä jatkuu. Ensi vuonna pitää yrittää uudestaan.

Palmun mukaan asiaa perusteltiin niin, että hänelle ei ollut tarjolla sopivanlaista roolia.

Palmu oli pelannut huippukauden SM-liigassa Mikkelin Jukurien kapteenina. Hän jakoi SM-liigan maalipörssin kärkipaikan 26 osumalla Tapparan Anton Levtchin kanssa ja oli runkosarjan pistepörssin kakkonen naulattuaan 59 peliin pinnat 26+33=59. Leijonissa Palmulle ei olisi kuitenkaan tällä erää ollut kovien tykkien joukossa tulosyksikön roolia tarjolla.

"Mietitytti, että voi olla, että joutuu siirtymään"

Palmu yritti olla ottamatta stressiä kisapaikkansa kohtalosta etukäteen ja sanoi menneensä Leijonien MM-leirityksessä päivän kerrallaan.

– Kun on mennyt hyvin, on huomannut, että on saanut jatkaa. Totta kai viimeisillä viikoilla on alkanut miettiä, että voi olla ihan mahdollista päästä kisajoukkueeseenkin. Kun oli NHL-pelaajia auki, se varmasti osaltaan vaikutti. Ainakin mietitytti, että voi olla, että joutuu siirtymään, jos sieltäkin tulee vielä jätkiä.

Palmun kiekkokeväästä ei sytykettä puuttunut varsinkaan sen jälkeen, kun SM-liigan runkosarjassa sensaatiomaisesti toiseksi yltäneen Jukurien kausi päättyi karvaasti puolivälierissä seitsemän ottelun jälkeen KooKoota vastaan.

– Oli mukavaa, että pettymyksen päälle pääsi heti oikeastaan lähtemään tähän leiritykseen. Unohtui se pettymys ja pääsi touhuamaan ja pelaamaan maajoukkueen mukana. Se helpottui siitä. Jäi kuitenkin positiivinen fiilis, vaikka nyt tipuinkin tästä lopullisesta joukkueesta pois.

Aikuisten arvokisat olivat konkretisoituneet alle 18-vuotiaiden MM-hopeaa aikoinaan saavuttaneella joensuulaislähtöisellä hyökkääjällä viime vuosina yhä vahvemmaksi tavoitteeksi.

– Ihan pienestä asti olen seurannut Leijonien ja maajoukkueiden pelejä. Mietin, että olisi hieno homma, jos joskus saisi pelata maajoukkueessa. Kun ekan kerran pääsin pari vuotta sitten EHT-turnaukseen, aloin miettiä, että voisi olla mahdollisuuksia tulevaisuudessa päästä jopa arvokisoihin.

– Tällä kertaa ei tullut. Vielä on onneksi pelivuosia jäljellä, toivottavasti.

"Varmasti Suomen vahvuus"

Jalkeilla olevaa leijonaryhmää Palmu kehuu hyvähenkiseksi.

– Itsekin pääsin tosi hyvin sisälle tähän joukkueeseen. Sitä tunsi olevansa joukkueen jäsen. Ei ole siitä mitään moitittavaa, ja varmasti sekin on näissä kisoissa Suomen vahvuus, kun tiukat paikat tulevat.

Vahvuus on rautainen valmennuskin mestariluotsi Jukka Jalosen johdolla.

– Kyllähän hän hyvän vaikutuksen on tehnyt. Kokenut valmentaja, ja huomaa kyllä ammattitaidon ja karisman siinä hommassa. Kaikin puolin hyvä valmentaja.

Vene vesille

Palmu on suuntaamassa Tampereelta nykyiseen kotiinsa Mikkeliin, ja lähiaikojen sävelet ovat selvät.

– Kyllä varmasti vene menee vesille huomenna – jopa tänä iltana, jos kerkeäisi. Niin paljon polttelee.

Vesillä ollessaan Palmu saa ajatuksia jääkiekosta muualle.

– Kyllä. Sillä saa. Vähän kalastelua, niin unohtuvat pelihommat.

Mutta jossain kohtaa on aika miettiä myös seuraavaa kautta. Palmun sopimus Jukurien kanssa kattaa myös tulevan sesongin, mutta hän myöntää, että ”kaikki on auki käytännössä”.

– Jukureissa pelaaminen ja ulkomailla pelaaminen. Sen aika näyttää, missä mennään.

Neuvottelut ovat käynnissä?

– Kyllä. Aika lailla odotellaan tilannetta.

Pystytkö sanomaan, missä toivoisit ensi kaudella pelaavasi?

– En oikeastaan pysty. En toivo mitään. Pitää puntaroida niitä vaihtoehtoja sitten siinä hetkessä, kun on konkreettista ja on muutama vaihtoehto. Sitten miettii, mitä tekee.

Lue myös:

    Uusimmat