Leijonien hyökkääjä loukkaantui juuri MM-kisojen alla – säikähdys kääntyi nopeasti helpottavaksi huojennukseksi

Sakari Manninen Leijonien tuoreesta NHL-vahvistuksesta Mikael Granlundista: "Kova lisä"

Leijonien hyökkääjän Saku Mäenalasen pelikunto oli pieni arvoitus perjantaina alkavien MM-kisojen alla. Mäenalanen loukkasi polveaan Ruotsissa, minkä myötä oli epäselvää, pystyykö hän pelaamaan Tampereella. Kolhusta tuli säikähdys, joka kääntyi nopeasti helpottavaksi huojennukseksi.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Mäenalasen kauhunhetket osuivat sunnuntain Ruotsi-ottelun kolmannen erän alkuhetkille. Kärppä-hyökkääjä oli menossa hakemaan päätykiekkoa, kun kaksinkamppailussa mukana ollut ruotsalaispelaaja horjahti.

Mäenalasen toinen jalka jäi ruotsalaisen alle. TV-kuvissa näkyi, kuinka Mäenalasen polvi vääntyi ikävällä ja huolestuttavalla tavalla.

27-vuotias hyökkääjä kävi pelikatkolla kokeilemassa polvensa kuntoa. Yritys päättyi siihen, että hän asteli pukukopin puolelle.

 – Kyllä se pelästytti, Mäenalanen myöntää MTV Urheilulle jälkikäteen.

– Jalka taittui aika lailla siinä. Säikähdin, että pääsenköhän Tampereelle (MM-kisoihin), Mäenalanen jatkaa silloisista tuntemuksista.

Mäenalasen nimi löytyi Leijonien tiivistetystä MM-leiriryhmästä. Hänen pelikuntoaan lähdettiin kuitenkin kokeilemaan kisojen alla.

Todellisuudessa tilanne selveni hyvin nopeasti.

– Jo Ruotsi-pelin jälkeen tuli ilmi, että (loukkaantuminen) ei ole yhtään niin paha. Oli selvää, että pystyn ihan hyvin pelaamaan, Mäenalanen kertoo huojennuksestaan.

Polvea testattiin vielä kaksissa eri jääharjoituksissa. Mitään takapakkeja ei tullut vastaan.

– Kaikki on tuntunut hyvältä. Ei sitä (polvea) tarvitse yhtään miettiä. Täysillä pystyy vetämään, Mäenalanen kuittaa.

Koska Mäenalanen on pelikunnossa, Petrus Palmu päätettiin lähettää kotimatkalle kisoista.

Kavereita nyt eri sävyssä

Mäenalanen aloittaa MM-kisat tutussa ketjussa, kun hänen rinnallaan viilettävät Hannes Björninen ja Marko Anttila. Kolmikko oli yhdessä niin viime kevään MM-kisoissa kuin helmikuun olympialaisissa.

– Tutut kaverit, joiden kanssa on helppo pelata. Meillä on paljon virtaa. Onneksi pelit alkavat perjantaina. Sitä on odotettu jo aika kauan, Mäenalanen puheli kisojen avauspäivän alla.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Mäenalasen mukaan Leijonat on käynyt läpi ”peruspelaamista, puolustamista” ja sitä, ”millä tavalla pelejä voitetaan”. Tähän päälle on vedetty erikoistilanneharjoitteita.

Mäenalanen on nyt paikassa, mistä hänelle on jäänyt karvaita muistoja. Mäenalasen seurajoukkueen Kärppien kevät päättyi Nokia Arenalla, puolivälierien ratkaisevassa seitsemännessä ottelussa.

Mäenalanen oli tuolloin, Ilveksen ja Kärppien sarjassa, tamperelaisyleisön hampaissa.

– Hienoa olla välillä kotijoukkueena täällä, Mäenalanen hymyilee.

– Toivottavasti huomenna ei tule niin pahaa vihellyskonserttia, hyökkääjä jatkaa hekottelua, viitaten puolivälierien tapahtumiin.

Leijonien leirissä odotukset ovat katossa.

– Meillä on tosi kova ryhmä jalkeilla, Mäenalanen nyökyttelee päätään.

Lue myös:

    Uusimmat