Leijonille voi tipahtaa jättipotti NHL:stä – näin Suomen joukkue varautuu tilanteeseen: "Jos saa maailman parhaita mukaan, totta kai se kiinnostaa"

Leijonissa seurataan nyt tiukalla silmällä jääkiekkoliiga NHL:n pudotuspelejä. Sieltä tarjolle voi tipahtaa jopa jättipotti, mikäli ennusmerkit toteutuvat ja pelaajat näyttävät vihreää valoa. Leijonat voi tätä kautta päätyä erikoisjärjestelyjen pariin. Kevään MM-kisat kun ehtivät käynnistyä ennen kuin yksikään potentiaalinen pelaaja astelee Suomen maankamaralle.

NHL:n pudotuspelien ensimmäinen kierros alkoi tämän viikonlopun alkuvaiheilla. Ensimmäisellä kierroksella kehissä on lukuisia suomalaispelaajia. Osa heistä pelaa vastakkain. Samassa parissa ovat muun muassa Colorado Avalanchen Mikko Rantanen ja Artturi Lehkonen sekä Nashville Predatorsin Mikael Granlund, Eeli Tolvanen ja Juuse Saros

Leijonille tarjolla voi olla todellinen jättipotti. Esimerkiksi Avalanchen ja Predatorsin sarjassa Avalanche on selkeä ennakkosuosikki. Predatorsissa Granlundin, Tolvasen ja Saroksen sopimukset jatkuvat vielä tämän kauden jälkeen. Joskin heistä Saros on ollut tuoreeltaan loukkaantuneena.

Toinen mielenkiinto liittyy Dallas Starsiin, joka on kovan paikan edessä selkeän ennakkosuosikin Calgary Flamesin kanssa. Starsissa Miro Heiskasen, Roope Hintzin, Esa Lindellin, Jani Hakanpään ja Joel Kivirannan sopimukset jatkuvat tämän kauden jälkeen.

– Olemme käyneet keskusteluja niiden pelaajien kanssa, joita olemme ajatelleet tähän projektiin mukaan. Siellä pelit ovat kesken ja jos sieltä tipahtaa, niin pettymys on valtava. Mutta keskustelut ovat olleet hyvin positiivisia, Leijonien GM Jere Lehtinen kertoo MTV Urheilulle, painottaen perään:

– Mielenkiintoa on, sen voin sanoa.

Potentiaalisesti tyrkyllä olevista pelaajista Hintz, Heiskanen, Saros ja Granlund kuuluvat NHL:ssä tähtipelaajien kastiin.

Leijonissa oma kysymys liittyy siihen, että kuinka paljon NHL-tulijoille voi jättää tilaa. Ensimmäisen kierroksen pelit päättyvät siinä vaiheessa, kun kevään MM-kotikisat ovat jo käynnissä.

MM-kisapasseja on jaossa 25 (kolme maalivahtia, 22 kenttäpelaajaa). Mikäli Leijonat jää odottelemaan NHL-vahvistuksia, saattaa se aloittaa kisat vajaalla pelaten.

– Katsomme tulevan viikonlopun aikana, että missä siellä mennään ja miltä tilanne näyttää. Onko meidän järkevää jättää paikkoja auki vai menemmekö niillä, jotka ovat jo meidän mukanamme. Pelaamme kuitenkin turnauksen alussa heti perjantaina, lauantaina ja maanantaina. Ne ovat kuitenkin tärkeitä pelejä jatkopaikan suhteen. Joudumme puntaroimaan tuollaisia asioita. Katsotaan nyt, että mihin päädytään, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kommentoi aihetta.

Jalonen on päätynyt monena keväänä ratkaisuun, jossa Leijonien MM-joukkue on lyöty lukkoon jo kisojen alla. Nyt linja voi muuttua.

– Onhan se realismia, että jos saa jonkun maailman parhaista mukaan, joka auttaa joukkuetta – totta kai se kiinnostaa, GM Lehtinen myöntää.

– Ison kuvan pitää olla siinä koko ajan mukana. Yhtenäisyys on ollut aina meidän vahvuutemme ja meidän pitää miettiä asioita myös dynamiikan kautta. Ei auta mennä nyt liian pitkälle. Rakennamme tätä joukkuetta ja katsotaan sitten, että mikä tilanne on ensi viikolla. Aina pitää käydä myös läpi sitä, että mikä tilanne kullakin pelaajalla on siellä päässä, Lehtinen summaa.

Lue myös:

    Uusimmat