Mikael Granlund ei tule MM-kisoihin – Patrik Laineen tilanne yhä mysteeri: "Ei ole sen takia tässä mukana"

Tulosruutu: Ruotsi kylvetti Leijonia Uumajassa viime viikonloppuna.

Mikael Granlundia ei nähdä Leijonien nutussa tänä keväänä Tampereella pelattavissa jääkiekon MM-kisoissa. NHL:n pudotuspeleistä vapautuneiden Mikko Rantasen, Artturi Lehkosen ja Kaapo Kakon tilanteet ovat sen sijaan vielä auki.

Leijonien joukkuetta rakentavalla GM Jere Lehtisellä on käsillä mielenkiintoiset hetket. Tshekin Brnossa leireilevän MM-ryhmän palaset alkavat loksahdella kohdalleen, kun Euroopan huippusarjat niin kuin NHL:n pudotuspelien ensimmäiset kierrokset ovat paketissa.

Lehtisen mukaan Leijonien nykyinen leiriryhmä alkaa olla lähellä jo lopullista MM-joukkueen kokoonpanoa.

– Realistisesti kun arvioi, niin aika pitkällä ollaan, Lehtinen myöntää.

– Tilanne on vielä auki NHL:n suhteen, onko joku vielä tulossa.

Ensimmäisen pudotuspelikierroksen jälkeen muun muassa Mikko Rantasen, Artturi Lehkosen ja Kaapo Kakon kaudet seurajoukkueissa päättyivät.

– Voin sanoa, että Coloradon pelaajien kanssa olin koodeissa. Heillä on vielä palaverit ja lääkärintarkastukset edessä. Sovittiin, että katsotaan sen jälkeen, mikä on tilanne, Lehtinen kertoo.

– Kaapon pelit päättyivät viime yönä. Ollaan varmaan pian yhteydessä. Antaa nyt yhden illan ottaa happea. Kovia pettymyksiä nuo kuitenkin on kaikille, jotka putoavat.

Leijonien viime kevään mestarijoukkueen tähdistä Mikael Granlundia ei nähdä tänä vuonna kisoissa. Hyökkääjällä on takanaan kenties uransa vaikein kausi, joka päättyi epäonnistuneeseen seurasiirron jälkeen Pittsburgh Penguinsissa.

– Mikestä voi sanoa, että hän ei ole tänä vuonna mukana. Olin yhteydessä hänen kanssaan kauden jälkeen muutamaan otteeseen, mutta kaikki varmaan ymmärtää, millainen kausi oli, ja loppukaudesta vielä treidaukset sun muut, Lehtinen tuumaa.

MM-miehistön Pohjois-Amerikan avuista Patrik Laineen tilanne on yhä epävarma. Tähtilaituri ehti jo ilmoittautua kisoihin, mutta hän ei ole kuitenkaan mukana Tshekissä harjoituspeleissä.

Lehtisen kommenttien perusteella Laineen tilanne on pienimuotoinen mysteeri.

– Ei ole vielä pelikunnossa. Ei ole sen takia tässä mukana. Viikonloppuna katsotaan, mikä on tilanne. Tietenkin toivotaan, että pystyy liittymään joukkueeseen, mutta tässä vaiheessa on turha lähteä spekuloimaan sen enempää.

– Tämän viikon jälkeen tiedetään ja tehdään päätös.

NHL-vaihtoehtoja pidetään yhä auki

Lehtisen mukaan Leijonat ei ole sulkenut ovia mahdollisesti vielä pudotuspelien toisen kierroksen jälkeenkään saapuville NHL-vahvikkeille. Katseet kääntynevät ainakin Floridaan, Carolinaan ja Dallasiin, jotka pursuavat A-luokan Suomi-talenttia.

– Ei olla tehty mitään päätöksiä suuntaan tai toiseen. Pitää katsoa joukkueen roolitusta ja muita. Katsotaan myös, mihin suuntaan sarjat lähtevät menemään. Täytyy kuitenkin olla realistinen, että siellä on NHL:n toisella pudotuspelikierroksella pelaajilla aika paljon pelejä takana, ja terveystilanne on aina vähän arvoitus.

Perinteisesti Leijonat eivät ole kesken kisoja juuri NHL-pelaajilla vahvistuneet, mutta viime keväänä turnauksen alkamisen jälkeen joukkue sai vielä Granlundin sekä Dallasin Miro Heiskasen ja Esa Lindellin riveihinsä.

– Ollaan hyvissä ajoin tehty joukkue muutamana vuonna, mutta joka vuosi on erilainen. Viime vuonna NHL loppui kaksi viikkoa myöhemmin kuin normaalisti, ja oli saatavilla tuon tason pelaajia niin kuin Mikke, Heiskanen ja Lindell. He menivät joukkueeseen kuin olisivat olleet siellä aina, Lehtinen muistaa.

– Meillä on ajatuksia, mitä voisi tapahtua, mutta täytyy pitää kaikki optiot avoinna.

Leijonien MM-kisajoukkueen kokoonpano on tarkoitus julkistaa viikon lopulla, joko sunnuntaina tai ensi viikon maanantaina. Suomen osalta MM-kisat käynnistyvät ensi viikon perjantaina eli 12. toukokuuta Yhdysvaltoja vastaan pelattavalla ottelulla.

Lue myös:

    Uusimmat