Leijonien isot NHL-kysymykset: miten käy Mikko Rantasen, Artturi Lehkosen ja Kaapo Kakon? Näin Jukka Jalonen kommentoi tilannetta

Videolla juttua Leijonien viime lauantain Ruotsi-maaottelusta.

Jääkiekon MM-kisat alkavat ensi viikolla Tampereella ja Latvian Riiassa. Suomen joukkueen yllä on vielä muutamia visaisia kysymysmerkkejä. Miten käy Mikko Rantasen, Artturi Lehkosen ja Kaapo Kakon?

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Kanada–Suomi la 18.5. klo 17.20. Studio käyntiin jo klo 16.30!

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Kolmikosta Rantasen ja Lehkosen NHL-pelit päättyivät yllättäen, kun Colorado Avalanche tipahti jatkosta heti ensimmäisellä pudotuspelikierroksella. Toissakauden NHL-tulokas Seattle Kraken näytti hauista, kun se vei joukkueiden seitsemännen ja ratkaisevan taiston nimiinsä lukemin 2–1.

Kakon ja Niko Mikkolan edustama New York Rangers kompastui puolestaan New Jersey Devilsin käsittelyssä. Devils vei sarjan nimiinsä voitoin 4–3.

Nelikosta Lehkosen, Rantasen ja Kakon sopimukset jatkuvat, kun taas Mikkolan diili on katkolla. Tämän myötä on epätodennäköistä, että Mikkola liittyy Leijonien matkaan Tampereelle.

Mutta entäpä Rantanen, Lehkonen ja Kakko?

– Katsotaan, että mikä tilanne siellä päässä on. Jere (Lehtinen, Leijonien GM) on ollut yhteyksissä pelaajiin. Juuri nyt ei ole tuon suhteen mitään kerrottavaa. Mennään rauhassa eteenpäin ja odotellaan kärsivällisesti vastauksia, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen sanoo aiheesta MTV Urheilulle.

NHL:n pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella nähtiin useita isoja yllätyksiä. Avalanchen tippumisen lisäksi toinen jymypaukku tärähti Bostonista, missä kevään mestarisuosikki Bruins lähti laulukuoroon Florida Panthersin käsittelyn jäljiltä.

Leijonien kannalta käänne oli merkittävä, sillä Panthersin suomalaishyökkääjät Aleksander Barkov ja Anton Lundell olisivat olleet isoja vahvistuksia kevään MM-miehistöön.

Leijonien päävalmentajan Jalosen mukaan A-maajoukkueen johto ei tehnyt kuitenkaan liian pitkälle meneviä suunnitelmia ennakko-olettamien ja näkemysten perusteella.

– Emme laskeneet mitenkään niin, että ”nyt kun tuo ja tuo putoaa kahden tai kolmen pelin päästä, niin sitten teemme jotain”. Sarjat pitää katsoa aina loppuun asti, minkä jälkeen pohditaan sitä, että ketkä voisivat olla mahdollisesti käytettävissä. Sen jälkeen Jere on aina yhteyksissä pelaajiin. Näin on toimittu ennenkin ja sama kaava on toistunut myös tällä kertaa, Jalonen avaa.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Lopullinen suunnitelma vielä auki

Leijonien MM-leiriryhmä meni jo tälle viikolle uusiksi, kun mukaan liittyi peräti 12 uutta pelaajaa. Muutokset tapahtuivat sen jälkeen, kun Suomen, Ruotsin ja Sveitsin pääsarjat saatiin päätökseen.

– Meillä on Euroopassa paljon kovatasoisia pelaajia. Jouduimme jo nyt tiputtamaan hyviä pelaajia ulos ryhmästä. Fakta on se, että voisimme lähteä jo tällä ryhmällä kisoihin. Sen verran paljon on laatua jalkeilla, Jalonen kehaisee.

NHL:ssä ensimmäinen pudotuspelikierros saatiin juuri pakettiin ja toinen kierros on vasta alkamassa. Aiotteko silti jättää paikkoja auki vai lyödäänkö MM-joukkue jo ajoissa lukkoon?

– Emme ole päättäneet vielä tuon suhteen yhtään mitään. Vedetään ensin tämä Tshekin EHT-turnaus pakettiin, minkä jälkeen pitää lyödä tietty ryhmä lukkoon. Eli kolme maalivahtia, kahdeksan pakkia ja 14 hyökkääjää. Aika näyttää, että miten sen jälkeen sitten edetään. Lyömmekö leimat kaikkien passeihin vai jätämmekö paikkoja auki. Keskitymme nyt tähän ryhmään ja katsotaan sitten, että missä viikon päästä mennään, Jalonen vastaa.

Varmaa on se, että Suomen tilanne näyttää hyvältä MM-kotikisojen alla.

– Kaikki on aikataulussa. Meillä ei ole mitään isompia ongelmia tai puutteita missään. Saamme nyt kolme kovaa peliä alle Tshekeissä, minkä jälkeen olemme fiksumpia siitä, että missä nykyryhmä menee. Koko ajan pitää tehdä pientä hienosäätöä. Ne joukkueet, jotka pystyvät parantamaan turnauksen edetessä, ovat yleensä vahvoilla, kun mennään kisojen loppuhuipennusta kohti, Jalonen muistuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat