Leijonien yllätyshyökkääjä sai pelikaveriltaan kuittia MM-valinnastaan, kuitannut "pahat ennustukset" säkenöivillä otteilla – ”Jatkuvasti meidän top3-laitahyökkääjä”

Moni yllättyi, kun Vaasan Sportin Joel Kiviranta valittiin Leijonien MM-joukkueeseen. Kiviranta on näyttänyt nälkäisellä työllään, miksi on mukana. Päävalmentaja Jukka Jalonen on todella vaikuttunut.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Suomi-Britannia perjantaina 17.5. klo 21.15 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

– Kiviranta on ollut ihan huikea koko viisi viikkoa. Meidän top3-laitahyökkääjä. Erittäin kova luisteluvoima, kamppailuvoima ja riistovoima.

Näin Jalonen sanoi MM-leirityksestä asti Tanska-peliin jatkuneista Kivirannan huippuotteista. Isoja sanoja pelaajalle, joka ei ole tottunut paistattelemaan huomiossa edes SM-liigassa.

Kivirannan hyvä ystävä ja entinen joukkuekaveri Sportista, Tuomas Vänttinen, sanoi MM-valintojen tultua julki MTV Urheilulle, ettei hän kuulunut yllättyneiden joukkoon. Vääräleuka Vänttinen laittoi silti nopeasti terveisensä Kivirannalle

– Lähetin jo viestin, että odotellaan ainakin yhtä kunnon hasardia omiin, Vänttinen naurahti puolitoista viikkoa sitten.

Kiviranta huomasi otsikon, ja alkoi nauramaan.

– Se oli hauska tilanne, kun uutinen tuli itsellekin vastaan. Mietin, että luin juuri tuon kommentin jostain, ja ”Vana” sen oli minulle laittanut, Kiviranta nauroi Tanska-pelin jälkeen.

– Vielä ei ainakaan ole tullut mitään ihan hirveitä hasardeja. Pitää nyt katsoa vielä, tässä on pelejä jäljellä, Kiviranta virnuili.

Oman pään hassien sijaan Kiviranta on aiheuttanut MM-kisoissa vastustajille päänvaivaa. Hänestä on muodostunut sentteri Eetu Luostarisen kanssa äärimmäisen toimiva tutkapari, joka tuntuu liikkuvan jäällä jatkuvasti täysin yhteisellä ajatuksella.

Tanska-pelissä kaksikko oli joka paikassa yhdessä ahnaasti kaivamassa kiekkoa ja nostamassa nopealla jalkatyöllä kiekkoa kohti vastustajan päätyä.

– Saatiin paljon karvattua irtokiekkoja pakeilta. Se on hauska, että heti ensimmäisestä pelistä asti on tuntunut siltä, että ajatukset kohtaavat, Kiviranta sanoo.

Kumpikaan ei ole vielä saanut pistetiliään auki. Tanska-pelin perusteella tehojen syntyminen on vain ajan kysymys.

– Koko leirityksen perusteella voin sanoa, että on kovia poikia. Molemmat ovat olleet erittäin hyviä koko ajan. Välttämättä tehoja ei ole sillä lailla löytynyt, vähän enemmän olisi voinut paikoista tehdäkin, Jalonen totesi.

Ketsuppipullo voi hyvinkin aueta tänään, kun Leijonat kohtaa Iso-Britannian kello 21.15 alkavassa ottelussa.

Lue myös:

    Uusimmat