Leijonien raataja kuvaili tunteikkaana maailmanmestarijoukkuetta – "Kivirannat ja kumppanit pelaavat ihan väärässä sarjassa"

Leijonien 3-1-maalin laukonut Harri Pesonen kertoi kyyneleet silmissä Leijonien maailmanmestaruusjoukkueesta.

Pesonen oli läpi kisojen Leijonien parhaimmistoa. 

30-vuotias hyökkääjä raastoi, repi ja taisteli joka ottelussa. Palkinto tuli, kun Muuramesta kotoisin oleva JYP-kasvastti laukoi suomalaiset kannattajat lopulliseen huutoon Kanadaa vastaan.

– Naureskelimme lauantaina Toni Rajalan kanssa, että ei olisi uskonut silloin, kun Jukka (Jalonen) soitti päättämään kautta Bratislavaan, ei silloin tullut mieleen, että tämä ihan näin menisi. Urheilu ja elämä tuo jänniä asioita eteen. Tämä porukka oli ihan uskomaton. Jätkät halusivat vierelleen ja toisilleen hyvää ja se välittyi, Pesonen kertoi tunteikkaana C Morelle ja jatkoi:

– Ei parempaa voi nähdä, kun joku ”Stretsi” (Marko Anttila) saa apinan selästään ja iskee viimeisiin peleihin koko ajan maalia ja ihan helvetin tärkeitä maaleja. Siellä Kivirannat ja kumppanit pelaavat ihan väärässä sarjassa, pitäisi olla NHL:ssä ensi vuonna.

Leijonien joukkueesta on huokunut läpi kisojen yhtenäisyys, jonka avulla suuremmat maat ovat kaatuneet yksi toisensa perään. 

– Olen helvetin onnellinen kaikkien puolesta – totta kai olen itsenikin puolesta. Vitun hieno nähdä, kun jätkät onnistuvat, joukkueurheilu on parhaimmillaan tätä, Pesonen kuvaili. 

Pesonen jäi viimeisenä ulos vuoden 2015 MM-joukkueesta. Pesonen pääsi jo kisapaikalle ja harjoitteli joukkueen mukana, mutta lähetettiin lopulta kotiin. 

Matka sieltä asti maailmanmestaruuteen on ollut pitkä.

– No joo… Onhan se upeaa, muistan, kun 1995 Muuramessa katsoimme isäukon kanssa ja ”Juti” veti pumpun kulmaan. Tuulettelimme isäukon kanssa ja olen aina miettinyt, että: ”vitsit, että olisi hienoa päästä tuolla pelaamaan”, Pesonen hekumoi.

Katso pääkuvan videolta Harri Pesosen koko haastattelu!​​​​​​​

Lue myös:

    Uusimmat