Mainos

Näkökulma: Leijonien finaalipaikassa ja HPK:n Suomen mestaruudessa on monia yhtäläisyyksiä

2:24
Pääkuvan videolla C Moren asiantuntija analysoivat Marko Anttilan 1-0-voittomaalin Venäjää vastaan.

Leijonien finaalipaikassa on useita yhtäläisyyksiä SM-liigan mestarijoukkueeseen Hämeenlinnan Pallokerhoon. 

Leijonat on lyönyt laudalta niin Ruotsin NHL-miehistön kuin myös Venäjän vastaavan. Molemmat joukkueet olivat turboahdettuja miehistöjä, joissa pelasi NHL:n absoluuttista parhaimmistoa.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

MM-kisojen mitalipelit sunnuntaina 26.5.:

Pronssiottelu Venäjä-Tshekki klo 16.45 C More Sport 1 ja MTV3
Finaali Kanada-Suomi klo 21.15 C More Sport 1 ja MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.

Suomi ei suurista tähdistä ole missään vaiheessa hätkähtänyt. Jos kulmatilanteessa on tullut Aleksander Ovetshkinin tai Oliver Ekman-Larssonin tapaisia tähtiä vastaan, ovat Suomen pelaajat lyöneet kovaa kovaa vasten.

Leijonat onkin pelannut suurella itseluottamuksella läpi kisojen. Moni on puhunut ihmeestä ja sensaatiosta, mitä Suomen finaalipaikka osittain onkin.

Se ei tullut yksilökeskeisellä jääkiekolla, vaan yhteistyön jääkiekkoon vannovalla lätkällä. Suomen tarinassa onkin paljon yhtäläisyyksiä Suomen mestaruuden voittaneeseen Hämeenlinnan Pallokerhoon. Molemmat joukkueet luottavat tiiviin viisikon yhteistyön jääkiekkoon, jossa joukkuepeli tulee ennen yksilöitä.

HPK:n materiaali ei ollut SM-liigan parhaimmistoa, kuten ei ole Leijonienkaan MM-kisoissa.

Leijonien pelitavassa on myös erilaisia viitteitä HPK:n pelitavasta, kuten toisen erän nopea suunnanmuutospelaaminen.

Kun Suomi on pelannut laadukasta pelikirjajääkiekkoa, jokainen pelaaja on voinut loistaa. Jokainen yksilö on saanut joukkueesta voimaa, jonka myötä yksittäisen pelaajan itseluottamus on noussut kohisten turnauksen edetessä.

Jokainen pelaaja on kehittynyt kisojen aikana ja nostanut omaa, henkilökohtaista tasoaan. Suomi pelaa toinen toiselleen, jonka avulla se on kaatanut isompiaan ja vastustajan suurimpia tähtiä. Vastustajasta on otettu taktisesti niskalenkki, jonka avulla on pimennetty vastustajan kovimmat yksilöt. 

Aivan kuten HPK teki läpi pudotuspelien. 

Jääkiekko on, ja on aina ollut, joukkuelaji. Ei yksilölaji. Tämä on se oppi, minkä jokainen jääkiekkoa seuraavan ihmisen on viimeistään nyt hyvä oppia.

Viisasta jääkiekkoa

Leijonat on pelannut erittäin viisasta jääkiekkoa läpi kisojen.

Välillä se on voinut näyttää tylsältä, mutta kaiken takana on ollut pelillinen prosessi. Pelitapaa on kehitetty, hiottu harjoituksesta ja ottelusta toiseen.

Sillä on luotu kilpailuetu NHL-miehiä viliseviin miehistöihin. Suomi aloitti pelitapansa jalostamisen jo MM-leirin alussa ja on luottanut prosessiin, vaikka kritiikkiä on ajoittain tullut.

Suomi ei ole pakottanut peliään missään vaiheessa, vaan on pelannut sitä mukaa, mitä peli on pyytänyt tekemään. Jos on pitänyt lähteä hyökkäykseen nopeasti, Suomi on sen tehnyt. Jos on pitänyt ottaa viisikko kasaan ja lähteä viivelähdöllä, Leijonat on sen tehnyt.

Ennen kaikkea Suomi on pelannut monipuolista kiekkokontrollijääkiekkoa. 

Pelaajat ovat voineet luottaa pelitapaan kuin kallioon ja heillä on selkärangassa erilaisia ratkaisumalleja eri pelitilanteisiin. Kaikki tulee selkäytimestä. 

Suomi on ollut joukkuepeliltään ja taktisesti vastustajia parempi. Suomi on pelannut erinomaisesti kollektiivina.

Ja pelaa sen takia sunnuntaina MM-finaalissa.


 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja