Marko Anttila valmistautui edellisen maailmanmestaruuden aikaan aamun harjoituksiin – nyt täysi areena huusi kansallissankari ”Mörköä” ja muut Leijonat hakkasivat tahtia

8:14
Videolla Suomen ja Kanadan ottelun huippuhetket.

Marko Anttila nousi kansallissankariksi, kun hän alkoi ratkoa MM-kisoissa pelejä Suomelle. Ensin tasoitus Ruotsia vastaan, sitten voittomaali Venäjän verkkoon ja lopulta kaksi upeaa maalia kaatamaan Kanada MM-finaalissa.

Anttila kanniskeli pelin jälkeen maailmanmestaruuspokaalia onnellisena. Vaikka Anttila ei ole mikään maalintekijä, hänen kaksi maaliaan finaalissa eivät olleet sattumaa.

– Hirveä halu voittaa jotain. En ole paljon voittanut tässä matkan varrella. Olihan tämä niin kuin ”nyt tai ei koskaan” ja yritin panna kaikkeni likoon. Tänään onnistui, Anttila summasi finaalisuoritustaan.

Anttila on nyt ikuisesti iso osa suomalaista jääkiekkohistoriaa. Timo Jutilan ja Mikko Koivun lisäksi kolmas maailmanmestarijoukkueen kapteeni ja kahdella finaalimaalillaan hän kuorrutti kansallissankarin asemaansa.

– Se tiedostetaan, kun näihin kekkereihin lähdetään ja jos hyvin menee. Pikkupoika pitää tässä vain hauskaa ja nauttii jääkiekon pelaamisesta, Anttila sanoi.

 "Antaa hokea vaan"

Edellisen maailmanmestaruuden aikaan Anttila oli kotonaan Turussa, mielessä seuraavan päivän harjoitukset. Sunnuntaina hän seisoi Bratislavassa kaiken huomion keskipisteenä. Tuhatpäinen suomalaisyleisö huusi useaan otteeseen rytmissä ”Mörkö, Mörkö, Mörkö” -huutoja. Sama toistui myös pelin loputtua ja muut Leijona-pelaajat hakkasivat käsillä tahtia.

– Onhan se uskomatonta. En ajatellut, että voisi tällä lailla mennä. Ei ole meikäläisen heiniä yleensä se maalinteko, mutta sattui nyt menemään ja kaikkeni olen yrittänyt antaa, Anttila sanoi nöyränä.

Ja Mörköä hoetaan nyt hamaan tulevaisuuteen asti.

– Antaa hokea vaan! En ota siitä mitään pahakseni, ja se on ihan hauskaa ollut jätkienkin kanssa, Anttila hymähti.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja