Leijonien pelaajatilanne osasyynä Jukka Jalosen rajuun purkaukseen? Ville Niemiseltä teoria päävalmentajan tulistumisesta

Suomen MM-joukkueen jo valmiiksi kapea sentteriosasto oli saada kohtuuttoman kovia kolhuja maanantain USA-ottelussa, kun Juho Lammikon lisäksi myös Juhani Tyrväinen oli pudota vaarassa loukkaantua.

NHL-statuksella Florida Panthersista kisoihin tullut Lammikko joutui jättämään USA-ottelun kesken eikä pelaa myöskään torstaina Tanskaa vastaan.

Samassa ottelussa Yhdysvaltoja vastaan nähtiin toinen uhkaava tilanne, jossa puolustaja Clayton Keller potkaisi Juhani Tyrväiseltä jalat alta jatkoajalla ennen USA:n voittomaalia.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kävi tapauksesta kovilla kierroksilla. Suomalaisten järkytykseksi ottelun erotuomareiden lisäksi myös Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n kurinpitoelin sivuutti tapahtuneen kokonaan.

C Moren asiantuntija Ville Nieminen piti Kellerin temppua varsin pohjoisamerikkalaisena temppuna, josta SM-liigassa napsahtaisi heti useamman ottelun pelikielto. Hän arveli toisen syyn Jukka Jalosen reagoinnista löytyvän kuitenkin kokoonpanohuolista.

– Uskon, että osasyy siitä, että Jukka Jalonen on käynyt niin kuumana, on se, että Suomellahan ei ole enää ylimääräisiä keskushyökkääjiä, jos Juho Lammikko on poissa loppukisat, niin Suomi on neljällä sentterillä eikä siitä voi yhtään ottaa ne riskiä, että joku putoaa pois, Nieminen taustoittaa.

– Näyttää vahvasti siltä, että yhtään ylimääräistä laituria, joka pystyisi sentterinä pelaamaan, ei ole tässä hetkessä.

(juttu jatkuu videon jälkeen)

Tyrväinen johtaa Tanskaa vastaan Suomen neloskenttää. Muut sentterit ovat Arttu Ilomäki, Sakari Manninen ja Eetu Luostarinen.

Lue myös:

    Uusimmat