Leijonilta vietiin "tuhkatkin pesästä" – Granlund-tilanteeseen tarjolla tämä yllätysratkaisu

Mikael Granlundille ulosajo! Typerä poikittainen sveitsiläispelaajan kaulaan 2:25
Mikael Granlundille ulosajo! Typerä poikittainen sveitsiläispelaajan kaulaan

Leijonat koki massiivisen menetyksen Ruotsi-puolivälierään, kun kapteeni Mikael Granlundille tuomittiin yhden ottelun pelikielto Sveitsi-ottelun törkyiskusta. Petteri Sihvonen muotoilee tilanteen koruttomasti: Leijonilta vietiin Granlundin mukana tuhkatkin pesästä. 

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Granlundin poissaolo tarkoittaa, että Suomen ykkösketju menee uuteen uskoon. Jere Innala ja Iiro Pakarinen tarvitsevat keskushyökkääjän, mikäli vitja pidetään kasassa ilman Granlundia.

Kapteenin törttöily avaa Suomen nuorelle lupaukselle nyt valtavan näyttöpaikan, sanoo Petteri Sihvonen.

– Konsta Helenius siirtyy nyt sentteriksi, se on kai selvää, Sihvonen sanoo.

18-vuotias Helenius on lähtökohtaisesti keskushyökkääjä, mutta Leijonissa hän on ollut kokoonpanossa myös laiturina. SM-liigassa Helenius pelasi Jukureissa keskellä koko kauden.

Sihvonen nostaa esiin myös yllätysvaihtoehdon Suomen nelosketjun laitamilta.

– Toisaalta Saku Mäenalanenkin pystyisi pelaamaan keskushyökkääjänä, sekin voisi olla yksi vaihtoehto.

Mäenalasella on vuosien takaa taustaa keskushyökkääjänä pelaamisesta, mutta hän on pelannut urastaan valtaosan laidalla. 

Leijonat nostanee Granlundin poissaolon myötä kokoonpanoon joko Ahti Oksasen tai Valtteri Puustisen. Kumpikin oli sivussa alkusarjan päätösottelussa Sveitsiä vastaan.

Ylivoiman osalta pulma on todella kinkkinen. Granlund on jakanut Leijonien ykkösylivoimassa laattaa tauotta Innalalle, jonka ruuti on ollut tosin märkää, kahta kertaa lukuun ottamatta.

– Sitä lättyä ei pysty kukaan muu jakamaan samaan tapaan. Se on tullut sieltä toistakymmentä kertaa, vaikka kahdesti on nyt osuttu. Niin ammottava aukko on, ettei siihen tule äkkiseltään vastausta, Sihvonen pyörittelee.

Juttu jatkuu videoupotuksen jälkeen.

MM-tuomari reagoi välittömästi ja voimakkaasti Mikael Granlundin sikatemppuun 0:13
MM-tuomari reagoi välittömästi ja voimakkaasti Mikael Granlundin sikatemppuun

Suomi menettää Granlundin myötä suurimman NHL-tähtensä ja selvän johtavan pelaajan, kun vastaan asettuu kivikova Ruotsi. Leijonien MM-kisat ovat olleet tuskaista taaperrusta, alkusarjasta irtosi vain kolme voittoa. 

Sihvosen mielestä jo aiemmin päivänselvä altavastaajan asema korostui Granlundin pannan myötä roimasti. 

– Nyt vietiin tuhkatkin pesästä, Suomella on tässä kiusantekijän rooli aivan maksimaalisesti. 

– Jos joukkue asettaa egot sivuun ja saa itsestään aivan kaiken irti, niin saattaa tulla ruotsalaisille kova iltapuhde. Suomen on oltava kuin pieni terrieri, joka käy jalkaan kiinni. Se ei lopeta, ennen kuin se lopetetaan, Sihvonen päättää.

Lue myös:

    Uusimmat