Olli Jokisen ura päättyi ruotsalaispelaajan raukkamaiseen temppuun – ottaa nyt kantaa MM-kisojen tuomarilinjaan: ”Tuo on tosi vaarallinen tilanne”

Pitkän linjan NHL-tähti Olli Jokinen on saanut omakohtaisesti kokea, kuinka vaarallisesta asiasta Leijonien Juhani Tyrväisen MM-kisoissa kokemassa jalkapyyhkäisyssä on kyse.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Suomi-Tanska torstaina 16.5. klo 21.15 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Tyrväinen joutui maanantain USA-ottelussa Clayton Kellerin kampittamaksi ennen yhdysvaltalaisten jatkoajan voittomaalia. Tapaus nostatti Suomen joukkueessa rajuja vastalauseita päävalmentaja Jukka Jalosen johdolla.

Keller selvisi tapauksesta kokonaan ilman rangaistusta, vaikka vastaavista tempauksista on tuomittu liigoissa eri puolilla maailmaa automaattisesti pelikieltoja. Sen sijaan Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF ei jälkikäteenkään reagoinut tapaukseen.

(juttu jatkuu videon jälkeen)

C Moren asiantuntija Olli Jokinen oli IIHF:n ja tuomareiden toiminnasta pöyristynyt.

– Ehdottomasti pelikielto. Tuo on mielestäni tosi vaarallinen tilanne.

– Itselläni peliura loppui nimenomaan kyseiseen kampitukseen. Minulla meni ihan kaikki olkapäästä sököksi. 10-12 kuukautta taukoa, niin siinä oli aika helppo naulata ne luistimet naulaan, Jokinen kertoi torstaina MTV Uutiset Liven lähetyksessä.

Kyse oli samanlaisesta tilanteesta, jossa ruotsalainen Tim Erixon vetäisi Jokiselta jalat alta NHL-kaukalossa. Jokisen muistikuvan mukaan Erixon saattoi saada tempustaan yhden ottelun pelikiellon.

”Feikkikovuutta ja hyvin pohjoisamerikkalainen temppu”

Vieressä Jokista kuunnellut Ville Nieminen pitää jalkapyyhkäisyä valitettavan yleisenä ilmiönä, johon kuitenkin viime vuosina alettu puuttua tiukemmin.

– Se on feikkikovuutta ja kovin helppo kikka, joka on hyvin pohjoisamerikkalainen temppu. En jaksanut ymmärtää, koska temppu on kovin helppo tehdä. SM-liigassahan jalkapyyhkäisystä tulee automaattisesti yhden ottelun pelikielto, Nieminen kritisoi.

Jokisen mukaan koko tuomaritoiminta on ollut hukassa MM-kisojen alkupäivinä. Täysin rangaistuksen arvoisia tekoja on mennyt toistuvasti sormien läpi.

– Suomella on ollut seitsemän ylivoimaa kolmessa pelissä. Tuomarilinja on yleisellä tasolla ollut sellainen, että onko sitä linjaa ollut ollenkaan.

– Siellä on saanut kyllä pelata, ja sitä mailahäirintää on ollut. Se on ollut epäselvä tilanne pelaajille. Toivottavasti tämä nyt loppukisoista saadaan kuntoon, Jokinen toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat