Leijonien NHL-pelaaja jyrähtää erikoiselle puheelle joukkueen ympärillä – "Ei mitään järkeä"

Suomen jääkiekkomaajoukkuetta on ympäröinyt mediassa paikoitellen kummallisia piirteitä saanut puhe, jossa osa toimittajista on toivonut Leijonilta "viihdyttävämpää" peliä. Suomen MM-kisajoukkueen NHL-puolustaja Henri Jokiharju, 19, tarjoaa näille lausunnoille painavan ammattipelaajan vastineen.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

MM-kisojen puolivälierät torstaina 23.5.:

klo 17.15 Venäjä-USA: C More Sport 1 
klo 17.15 Kanada-Sveitsi: C More Sport 2
klo 21.15 Suomi-Ruotsi: C More Sport 1 ja MTV3
klo 21.15 Tshekki-Saksa: C More Sport 2.

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.​​​​​​​

Leijonien peliin kuuluvat olennaisena osana rytmielementit, viivelähdöt, palauttamiset ja puolustusvaiheessa myös trap-pelaaminen. Nämä seikat ovat saaneet osan mediasta takajaloilleen.

Suomen peliä on kutsuttu mediassa muun muassa tylsäksi nysväykseksi. On haluttu Leijonien pelaavan rohkeammin. Jokiharjun mukaan Jukka Jalosen jääkiekkoa on kuitenkin mukava pelata. Ja sillä jääkiekolla on idea.

– Pelataan tiivistä puolustusta, ja sitten kun päästään hyökkäämään, pelataan hyökkäyspeliä siellä. Hyvällä hyökkäyksellä voit voittaa pelejä, mutta ei se pidemmän päälle kannata. Kyllä se rupeaa rakoilemaan. Meillä on hyvä, tiivis puolustus. Sitä kautta lähdetään pelaamaan ja mitä paremmin puolustaa, sitä enemmän ollaan hyökkäyspäässä, Jokiharju alleviivaa.

Viivelähtöjen ja palauttelun kohdalla on epäilty, tappavatko ne tunteen. Jokiharju ei ole tätä mieltä. Ja jälleen, puolustaja tarjoaa tiukat perustelut perään.

– Mieluummin pidän kiekon meillä. Jos huomaan pakkina, ettei sinne ole mitään järkeä ruveta puskemaan, otetaan vaikka rauhassa. Vastustaja voi olla väsyneellä viisikolla, jos sattuu sillä lailla, että he eivät vaihda. Sitten me mennään tiiviillä viisikolla ja ruvetaan sitä kautta hyökkäämään.

– Varsinkaan isossa kaukalossa en näe mitään järkeä siinä, että koko ajan puskee väkisin etiäpäin. Vastustajajoukkueista jotkut pelaavat aika tiiivistä träppiä. On tosi vaikea lähteä yksin tai kaksin puskemaan siihen mitenkään. Mieluummin pelataan viisikkona, Jokiharju painottaa.

Chicago Blackhawksin NHL-organisaatioon kuuluva Jokiharju oli vuodenvaihteessa Nuorissa Leijonissa voittamassa alle 20-vuotiaiden MM-kultaa. Miltä tuntuu nyt olla aikuisten Leijonien mukana? Entä millainen polku Jokiharjulla on jääkiekkoilijana ollut? Katso koko haastattelu ylälaidan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat