Leijonien konkarihyökkääjä sysää paineet Ruotsin NHL-tähdille – "Kyllä kaikki jännityksen palaset on niiden puolella"

"Jokaista ketutti eilinen tappio"– Veli-Matti Savinainen kertoo, miten Saksa-tappio ollaan selätetty 2:46
Veli-Matti Savinainen kertoo, miten Saksa-tappio käsiteltiin.

Suomi kohtaa jääkiekon MM-kisojen puolivälierissä torstaina Ruotsin. Leijonien hyökkääjä Veli-Matti Savinainen vakuuttaa eilisen Saksa-häviön olevan jo selätetty.

– Kyllähän jokaista ketutti eilinen tappio, sehän on selvä. Se käsiteltiin videon kautta ja katsottiin, mitä voidaan parantaa, Savinainen kertoo.

– Siellä oli asioita mitä ei olla normaalisti tehty peleissä, sellaisia huolimattomuusvirheitä. Ne on käsitelty ja jokainen niistä varmasti ottaa opikseen.

Leijonien kokeneempaan kaartiin kuuluva 33-vuotias Savinainen uskoo, että paineet ovat nimivahvalla Ruotsin joukkueella. 

– Sieltä tulee 20 rutinoitunutta NHL-tähteä, kyllä niillä on kaikki jännityksen palaset niiden puolella. Mennään esittämään sitä raikasta leijonahokia, mitä ollaan nähty tässä turnauksessa. Ei meillä ole mitään paineita mun mielestä, Savinainen korostaa.

– Ruotsi on tehnyt paljon maaleja ja päästänyt paljon maaleja, että kyllä heikkouksia löytyy. Niiden puolustajat tykkäävät hyökätä tosi paljon. Kun tiiviisti puolustetaan, niin varmasti saadaan hyviä hyökkäyksiä ja maalipaikkoja.

Jokereissa ensi kaudella kiekkoilevan Savinaisen maalitili kevään kisoissa on edelleen avaamatta, vaikka hyviä maalipaikkoja miehelle on siunaantunut. Laitahyökkääjä lähtee hakemaan turnauksen avausosumaansa Ruotsia vastaan.

– Tässä harjoitellaan joka päivä maalintekoa, vaikka onkin jo parikymmentä vuotta ammattilaisuraa takana. Toivotaan, että huomenna reppu helähtää, Savinainen sanoo hymyillen.

Savinaisen haastattelu kokonaisuudessaan yllä olevalla videolla.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

MM-kisojen puolivälierät torstaina 23.5.:

klo 17.15 Venäjä-USA: C More Sport 1 
klo 17.15 Kanada-Sveitsi: C More Sport 2
klo 21.15 Suomi-Ruotsi: C More Sport 1 ja MTV3
klo 21.15 Tshekki-Saksa: C More Sport 2.

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.​​​​​​​


Lue myös:

    Uusimmat