Ruotsin päävalmentaja piikitteli Leijonia – Jukka Jaloselta kylmänviileä vastaus kollegalleen

Suomi–Ruotsi on pelin henki, kun jääkiekon MM-kisat jatkuvat tänään maanantaina. Ruotsin päävalmentaja Sam Hallam heitti hieman yllättäen pientä piikkiä naapurimaan suuntaan, kun hän väitti, ettei Leijonilla ole ”syöttöpeliä”. Suomen joukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen kuittasi kollegansa heiton kylmänviileällä tavalla.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Hallam esitti väitteensä Ruotsin sunnuntaisen Itävalta-voiton jälkeen. Hallam oli kiinnittänyt huomiota siihen, miten Leijonat purkaa jatkuvasti painetta rännin kautta.

– Meidän täytyy täyttää laidat, koska heillä ei ole syöttöpeliä. He vain pistävät kiekkoa ylös. Tulemme siis täyttämään laitoja vahvasti, Hallam ilmoitti.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kuuli Hallamin heitosta maanantain ottelun alla.

– Eihän siinä. Se on hänen mielipiteensä, Jalonen sanoi kylmänviileästi MTV Urheilulle.

Jalonen avasi myös silmiinpistävän piirteen taustaa.

– Aiemmat vastustajat ovat pelanneet niin, että he ovat tulleet meidän molempiin pakkeihimme kiinni ja pelipuoli on ollut tukossa. Silloin koemme, että niissä tilanteissa kannattaa mennä sinne, missä tilaa on enemmän. Sen takia käytämme välillä painotonta puolta. Vaikka se ei välttämättä johtaisi kiekonhallintaan, niin silloin vastustajan hyökkääjät eivät saa palkintoa ja he tulevat väsyneinä keskialueelle. Meillä on sen jälkeen viisi äijää vastassa. Mieluimmin noin kuin että menettäisimme kiekon. Se siinä on tarkoitus, Jalonen perusteli.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Leijonat hävisi perjantaina Yhdysvalloille 1–4. Päivä tästä ja suunta kääntyi, kun Saksa jäi jalkoihin lukemin 4–3.

Mikä on tällä hetkellä näkemyksesi siitä, että missä joukkue menee?

– Ensimmäisessä pelissä oli vähän taktisia vaikeuksia, mutta paransimme toiseen peliin. Nyt pitää taas parantaa. Tapetilla on se, että miten tiiviisti pystymme puolustamaan ja miten meidän kannattaa hyökätä. Pieniä nyansseja, ei mitään radikaalia, Jalonen perkaa isoa kuvaa.

Suomen hyökkäysketjut eivät koe nyt minkäänlaisia muutoksia lauantain Saksa-ottelun jäljiltä. Ainoa vaihdos tapahtuu maalinsuulla, kun Emil Larmi kantaa torjuntavastuuta illan Ruotsi-ottelussa.

– Kokoonpanotilanne näyttää ihan hyvältä. (Antti) Suomela harjoitteli tänään ja (Jere) Sallinen pelasi hyvin toissa päivänä. Kaikki hyvin, Jalonen huikkasi.

Leijonien ja Ruotsin ottelu käynnistyy illalla kello 20.20. C Moren lähetys starttaa puolestaan jo kello 19.30.

Lue myös:

    Uusimmat