Leijonien NHL-vahvistukset vaitonaisina roolistaan joukkueessa – Sihvonen: ”Roolit ovat hyvinkin selvillä, puolet potentiaalisia ylivoimalla ja puolet alivoimalla”

Petteri Sihvonen analysoi Leijonien tilannetta MM-kisojen kynnyksellä 5:39
Petteri Sihvonen ennakoi MM-kisoja ja avasi Leijonien joukkuetta.

Leijonat aloittaa pelit jääkiekon MM-kisoissa perjantaina NHL-tähtiä pursuavaa Kanadaa vastaan. Suomella NHL-pelaajia mukana on vain kaksi. MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen jakaa leijonaryhmän kahteen kastiin.

Leijonat kokoontui tiistaina mediatilaisuudessa, jonka jälkeen joukkue lähti kohti Slovakiaa. Yksi mielenkiintoisimmista nimistä oli toinen Suomen NHL-vahvistuksista Juho Lammikko

Hyökkääjä on edustanut viimeiset kolme kautta Florida Panthersia ja AHL-joukkue Springfield Thunderbirdsiä. Hän pelasi kaudella 2015-2016 viisi peliä Porin Ässissä, mutta siirtyi pian Kanadan OHL:ään.

23-vuotias Lammikko kuvaili itseään kovaa taistelevaksi pelaajaksi.

– Koitetaan mennä ryminällä. Olen aika perusseppä. Yritän pelata hyvin kahteen suuntaan ja olla vahva kaksinkamppailuissa, hän luonnehti MTV Urheilun haastattelussa. 

Hyökkääjä kertoo olevansa vahva etenkin alivoimalla, mutta oma rooli Leijonissa on vielä epäselvä.

– Ei ole ollut kauheasti puhetta. Mikä tahansa rooli onkin, se otetaan vastaan. Yritetään kaapia voittoja.

Juho Lammikko ja Henri Jokiharju kertoivat Leijonien tunnelmista MM-matkan alla 4:08
Videolla Juho Lammikon ja Henri Jokiharjun mietteitä MM-kisojen alla.

Myös Chicago Blackhawksin Henri Jokiharju sanoi oman vastuunsa olevan vielä hämärän peitossa. MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen ei niellyt NHL-vahvistusten puheita pureskelematta.

– Rooli on selvinnyt etenkin tässä joukkueessa, kun he ovat olleet pitkään yhdessä. Se on selvinnyt siitä, minkälaista roolia ja peliaikaa on ollut tarjolla. Tästä saattoi syntyä käsitys, ettei asiasta olisi puhuttu, Sihvonen sanoi MTV Uutisten livelähetyksessä.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Leijonien ensimmäiset ottelut:
Suomi-Kanada 10.5. klo 17.10 C More Sport 1/MTV3
Slovakia-Suomi 11.5. klo 21.10 C More Sport 1/MTV3
USA-Suomi 13.5. klo 17.10 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Roolin vähättely tai piilottelu ei kuitenkaan ole uusi ilmiö. Joukkueesta ei yksinkertaisesti haluta kertoa liikaa julkisuuteen.

– Ne ovat joukkueen sisäisiä asioita. Joukkueessa roolit ovat hyvinkin selvillä pelaajille. Esimerkiksi Jokiharju on ehdolla pelaamaan mieluummin yli- kuin alivoimaa, Sihvonen linjaa.

Sihvosen mukaan Leijonien MM-ryhmä on jaettavissa selvästi kahteen kastiin. Päävalmentaja Jukka Jalosen pelitapaa nimellä Total Hockey

– Tänä vuonna porukka on jakaantunut niin, että puolet ovat potentiaalisia ylivoimalla ja puolet alivoimalla. Toisaalta kun pelataan viidellä viittä vastaan pelaaminen ei varioidu paljon ketjujen sisällä.

– On Jaloselle tyypillistä, että kaikki pelaavat hänen Total Hockey-pelitapaansa. Tällä joukkueella voidaan rakentaa yhteistyöjääkiekkoa.

Katso pääkuvan videolta, kun Petteri Sihvonen ennakoi MM-kisoja!

Lue myös:

    Uusimmat