Leijonat yhdessä äärimmäisen vaikeassa asiassa käsittämättömän hyviä – miten se on edes mahdollista?

7:43

Leijonat haluaa olla jokaisessa irtokiekossa ensimmäinen. Se on monen muunkin joukkueen tavoite, mutta Leijonissa asia ei ole mitään sanahelinää, vaan pelaajat oikeasti toteuttavat käskyä.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

MM-kisojen mitalipelit sunnuntaina 26.5.:

Pronssiottelu Venäjä-Tshekki klo 16.45 C More Sport 1 ja MTV3
Finaali Kanada-Suomi klo 21.15 C More Sport 1 ja MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.

Kiekko on irrallaan Venäjän päädyssä. Siihen iskee ensimmäisenä Harri Pesonen. Hän vääntää ja hakee joukkuekaveriaan, taas on uusi irtokiekko. Siihen iskee Sakari Manninen.

Kuvio toistui jatkuvasti Venäjä-ottelun ajan. Ja sama on toistunut läpi kisojen, jokaisen pelaajan kohdalta. Etenkin Ruotsi- ja Venäjä-otteluissa suomalaispelaajat ovat olleet likipitäen kaikissa irtokiekoissa ensimmäisenä ja voittanut kaksinkamppailun.

On helppoa sanoa, että mennään aina ensimmäisenä irtokiekkoon. Aivan eri asia on toteuttaa se. Miten se on siis mahdollista, että Suomi iskee kiekkoihin aina kiinni, ensimmäisenä?

– Nämä ovat aika monelle äijälle isoja matseja, Juhani Tyrväinen tiivisti vastauksensa.

Hän haki vertausta Venäjän suurista nimistä.

– Vähän ehkä tuntui, että venäläiset supertähdet vähän löysästi siellä luistelivat ja odottivat, että kiekko tulee lapaan. Meillä on kuitenkin tosi monta ensikertalaista, jotka haluavat näyttää aika isolle yleisölle ja scouteille sun muille. Minun mielestäni siinä on se ero, että me olemme valppaina siellä jäällä, Tyrväinen pohti.

Pesonen, yksi joukkueen näkyvimmistä taistelijoista vähän yllättyi koko kysymyksestä, mutta pohti sitten syitä.

– Kyllähän tässä nyt jokainen saa virtaa lisää, kun saat jonkun päänahan tuosta. Jätkät kasvavat sen sentin-kaksi yhdessä yössä ja Kaapo (Kakko) kolme. Kyllähän se itseluottamusta tuo, kun pystyy kairaamaan kovia joukkueita. Sitten luotat itseesi, omaan luisteluun, omaan tasapainoon ja kaikkeen muuhunkin enemmän. Ehkä siinä on se avain, Pesonen mietiskeli.

Päävalmentaja Jukka Jalosen mielestä kyse on koko joukkueen ajatusmaailmasta. Pelaajat reagoivat ja antavat pelin viedä.

– Meillä on teemana, että pelataan vaan. Miten voidaan pelata paremmin huomenna? No, pelataan vaan. Miten voidaan voittaa huomenna? No, voitetaan vaan. Ei se ole sen kummempaa.

– Peli tulee selkäytimestä parhaimmillaan. Joskus tulee vielä joiltain niitä opittuja tapoja, jotka eivät ole kovin voittavia tapoja, mutta ei se ole helppoa, kun tilanteita tulee niin nopeasti. Siinä on välillä vähän parantamisen varaa, mutta se on reagointipeliä sekä nälkää ja himoa mennä kiekkoihin ensimmäisenä ja ottaa iskua sen jälkeen, Jalonen linjasi.

Leijonien halukkuus ja kyvykkyys riistää kiekkoja loi myös Venäjä-ottelun ainoan maalin. Suomi hävisi hyökkäyspään aloituksen, mutta Joel Kiviranta säntäsi kiekon saaneen Dimitri Orlovin perään. Hän vei pelivälineen lavasta, ja kun joutui kahden vastustajan puristuksiin, Kiviranta piti vielä kriittiset sadasosat kiekkoa ja syötti sitten kaatuessaan viivaan Henri Jokiharjulle. Jokiharju laukoi ja Marko Anttila oli ensimmäisenä irtopalassa. Kiekko verkkoon ja Suomi finaaliin. 

1:16

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja