MM-kultahyökkääjä Juhani Tyrväinen järjesti isälleen tunteikkaan yllätyksen – muistelee joukkueen vaiheikasta matkaa Suomeen: "Paluulentomme oli aika farssi"

2:41
Juhani Tyrväinen ja Atte Ohtamaa haastattelussa vuoden 2019 MM-finaalin jälkeen.

Kevään 2019 jääkiekon MM-kultajoukkueeseen kuulunut hyökkääjä Juhani Tyrväinen muisteli reilun vuoden takaisia tapahtumia pitkän linjan jääkiekkoammattilaisten Siim Liivikin ja Ilmari Pitkäsen JARGONI-podcastin haastattelussa. Joukkueen kotimatkalla kaikki ei sujunut odotusten mukaan.

Käytännössä kokonaan vailla nimekkäitä tähtipelaajia pelannut leijonaryhmä sai Tyrväisen mukaan ensimmäisen uskonkipinän MM-turnausta edeltäneissä otteluissa.  

– Pelasimme viikko ennen MM-kisoja Tshekkiä, Venäjää ja Ruotsia vastaan ja pärjäsimme hyvin. Se oli merkki, että okei, jos pelaamme näitä vastaan kisoissa, pystymme ihan hyvin laittamaan kampoihin, Tyrväinen sanoi Liivikin ja Pitkäsen haastattelussa.

Luulaja-hyökkääjä kertoi puolivälieräottelun Ruotsia vastaan jännittäneen joukkuetta, mutta Sakari Mannisen jatkoaikamaalilla irronnut voitto valoi luottamukselle pohjan: Jos joukkue jatkaa samalla tavalla, kaikki olisivat kaadettavissa. Loppu on suomalaista kiekkohistoriaa - kuten oli omalla tavallaan myös paluu Suomeen.

– Paluulentomme oli aika farssi, siinä oli yritetty ottaa oppia vuodesta 2011. Meille ei tarjoiltu koneessa lainkaan alkoholia ja lentomme oli puolitoista tuntia myöhässä. Huonosti nukutun yön jälkeen olot alkoivat mennä huonoksi, mutta sitten tarjoilu alkoi kyllä pelaamaan.

– Jälkeenpäinkin ajateltuna oli ihan hyvä, että kohuilta vältyttiin eikä sellaisista jäänyt mitään leimaa kultajuhliin, Tyrväinen sanoi.

Kymmenien tuhansien ihmisten kansanjuhlasta ja maan vallaneesta kultahuumasta huolimatta Tyrväinen oli iloinen saadessaan käydä seuraavalla viikolla jo rauhassa ruokakaupassa.

– Muutamat HIFK-fanit tunnistivat ja onnittelivat, mutta muuten sain olla jo tosi rauhassa.

Joukkueen pelaajat saivat kukin vuorollaan MM-pokaalin isännöitäväkseen. Kesäkuun alussa vuorossa ollut Tyrväinen kertoo jättäneensä näyttäytymiset yöelämässä väliin - sen sijaan pokaali löysi tiensä arvokkaaseen perhejuhlaan.

– Pokaali oli mukana isän 60-vuotisjuhlissa. Se oli (isälle) aika herkkä hetki, kun hän ei tiennyt pokaalin olevan tulossa. Se oli hieno päivä, Tyrväinen muisteli. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja