Leijonien MM-hopeamitalisti valitsi SM-liigan – "Haluan vielä päästä takaisin NHL:ään"

0:29
Saku Mäenalanen joutui Filip Chytilin rusikoimaksi MM-ottelussa Tshekkiä vastaan.

Viime viikolla päättyneissä jääkiekon MM-kisoissa Suomen paidassa hopeaa voittanut Saku Mäenalanen palaa Kärppiin. Mäenalasen sopimus oululaisseuran kanssa on kolmivuotinen.

Sopimukseen on kuitenkin kirjattu optio ulkomaille siirtymisestä ensimmäisen sopimusvuoden jälkeen. Ulkomaille hyökkääjä mieliikin. Urallaan 43 NHL-ottelua pelannut Mäenalanen hakee Kärpistä uutta ponnahduslautaa Pohjois-Amerikkaan.

– Tavoitteeni ovat vielä korkealla, sillä ei tuota ikää vielä ihan hirveästi ole. Haluan vielä päästä takaisin NHL:ään, Mäenalanen painottaa Kärppien tiedotteessa.

Mäenalanen lähti Kärpistä vuoden 2018 mestaruuskevään jälkeen. Ensin tie vei Carolina Hurricanesin organisaatioon ja seuraavalla kaudella KHL-Jokereihin. Kolmen vuoden poissaolon jälkeen edessä on paluu kasvattiseuraan.

– Kovia sarjoja olen päässyt pelaamaan, ja sitä kautta olen varmasti kehittynyt vahvemmaksi ja paremmaksi sekä pelaajana että ihmisenä. Uskon, että olen paljon kokonaisvaltaisempi pelaaja kuin mitä olin kolme vuotta sitten täältä lähtiessäni, Mäenalanen sanoo.

– Isoimmat jutut olivat halu menestyä ja pelata isossa roolissa. Koin, että molemmat asiat täyttyivät täällä. Kun kuulin minkälainen joukkue tänne on rakentumassa, niin se vaikutti totta kai myös. On hienoa tulla takaisin kotiin kannujahtiin.

Sunnuntaina Leijonien finaalipettymykseen päättyneessä MM-turnauksessa Mäenalanen pelasi 10 ottelua, joissa iski tehot 1+3.

Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho on mielissään nimekkään paluumuuttajan sopimuksesta.

– Vaikka sopimuksessa ulkomaan optio onkin, niin kyllä kolmevuotinen sopimus kertoo siteestä kasvattajaseuraan ja halusta pelata täällä. Jos hän pelaa täällä niin hyvin, että ovi aukeaa esimerkiksi NHL:ään, niin sehän on upea juttu. Jos joku täältä NHL:ään lähtee, niin silloin sekä pelaaja että seura ovat molemmat varmasti tehneet asioita oikein.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja