NHL:ssä vaille paikkaa jäänyt suomalaishyökkääjä hakee uutta steppiä uralleen: "En näe mitään estettä, miksei pystyisi siihen"

Viime kaudella Carolina Hurricanesin riveissä 34 runkosarjan ottelua ja 4+4 tehopisteet tehnyt Saku Mäenalanen saapui Jokereihin syyskuussa. Mäenalanen kertoo MTV Urheilulle, että Jokerit toimii hyvänä ponnahduslautana takaisin NHL:ään.

Kärpissä kolme Suomen mestaruutta voittanut Mäenalanen on mukana tutussa ympäristössä, sillä Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki on hänelle tuttu Kärppävuosilta. Hyökkääjä onnistui mallikkaasti viimeisellä liigakaudellaan ennen NHL:ään siirtymistä, kun hän teki 59 runkosarjan ottelussa tehopisteet 17+29. Mäenalasen tavoitteena on palata NHL:ään.

– Totta kai, tämä on hyvä ponnahduslauta sinnepäin. Hyvä organisaatio ja hoidetaan asiat kunnolla. Tämä on hyvä mittari. En usko, että olin vielä täydellinen NHL-pelaaja. Pystyin pelaamaan hyvin pienillä minuuteilla nelosketjussa. Pystyin tuomaan raikkautta ja luisteluvoimaa sinne. Tänne tultiin siksi, että voidaan ottaa seuraava steppi, Mäenalanen sanoo. 

Eeli Tolvanen ja Kristian Vesalainen onnistuivat hyvin Jokereissa ennen siirtymistä NHL:ään, jossa ei kuitenkaan toistaiseksi toivotulla tavalla ole ainakaan vielä kulkenut. Mäenalanen ei ole miettinyt tarkemmin, että miten muilla on käynyt.

– Näen, että tämä on minulle paras vaihtoehto. Pystyn täällä kehittämään heikkouksiani, siksi tulin tänne, Mäenalanen toteaa.

Jokeriluotsi Marjamäki näkee Jokerit hyvänä kehityspaikkana Mäenalaselle. Hän nostaa yhtäläisyyksinä esille matkustamisen ja kovan ottelumäärän. Marjamäki uskoo, että Mäenalasella on kaikki mahdollisuudet menestyä.

– Ratkaiseva tekijä on loppujen lopuksi se arki ja pelaajan sisäinen palo. Mäenalanen on luonteeltaan sellainen pelaaja, joka haluaa kasvaa top 9 NHL-pelaajaksi seurassa kuin seurassa. En näe mitään estettä, miksei hän pystyisi siihen, Marjamäki kertoo. 

Mäenalanen on pelannut tällä kaudella Jokereissa neljä ottelua, joista on saaliina yksi syöttöpiste. Jokerit pelaa seuraavan kerran perjantaina, kun vastassa on kotikaukalossa Dinamo Minsk.

Alla olevalla videolla Lauri Marjamäen haastattelu.

Marjamäki uskoo Saku Mäenalasen tuovan Jokereihin toivotun piristyksen 4:08

Lue myös:

    Uusimmat