Leijonien kapteeni Marko Anttila ylpeänä vastuuroolistaan – "Yritän olla oma itseni, se varmaan toimii parhaiten"

Yli kaksimetrinen laitahyökkääjä Marko Anttila toimii Suomen kapteenina kevään MM-kisoissa. Mies kertoo C Moren Leijonan iholla -juttusarjassa ajatuksiaan kyseisestä roolista sekä sen tuomasta vastuusta.

33-vuotias Anttila kuuluu Suomen joukkueen kokeneempaan kaartiin. Valinta maajoukkueen kapteeniksi on järkälemäiselle hyökkääjälle kunniatehtävä.

– Onhan se valtava kunnia. Se ei voi olla kun yksi pelaaja vaan kerrallaan. Näissä kisoissa valinta kohdistu muhun, niin onhan se iso luottamustehtävä. Hauskaa on kyllä ollut, Anttila kertoo ylpeänä.

"Mörkö"-lempinimeä kantava Anttila avaa haastattelussa kapteenin roolin merkitystä käytännön tasolla.

– On siinä vähän erilaisia tehtäviä. Saa median parissa pyöriä enemmän ja tämmöisiä aikatauluun liittyviä asioita hoidella yhdessä joukkueenjohdon kanssa. Ei se ainakaan itsellä suurempaa ole muuttanut joukkueen kanssa pyörimisessä, tai itse pelissä. Yritän olla oma itseni, se varmaan toimii parhaiten, Anttila sanoo.

Käynnissä olevat MM-kisat ovat kokeneelle Anttilalle uran kolmannet. Jokereita seurajoukkuetasolla edustava laituri paljastaa hänelle mieleen tulevat nimet, kun puhutaan Leijonien kapteeneista.

– Arvokisoissa on ollut mun aikana Lasse Kukkosta ja Mikael Granlundia, että kyllä siitäkin on hyvä ottaa oppia. Onhan siellä isoja nimiä ollut kapteenina. Aina Koivun veljeksistä (Saku ja Mikko), Timo Jutilaan. Isoja johtajia, Anttila ylistää.

Yllä olevalla videolla Anttila haastattelu kokonaisuudessaan.

Lue myös:

    Uusimmat