Viime vuodet Sveitsissä kiekkoillut Leijonahyökkääjä paljastaa – "On mietinnässä ollut, että olisi kiva pelata vielä Ilveksessä"

28-vuotias Toni Rajala on yksi Suomen joukkueen ensikertalaisista MM-tasolla. Laitahyökkääjä kertoo C Moren Leijonan iholla -juttusarjassa tunnelmistaan hyvin alkaneista kisoista.

Leijonien kevään joukkueessa on ennätysmäärä ensikertalaisia, yhteensä 18. Vaikka nimimiehiä muihin huippumaihin verrattuna Suomelta ei löydy, kertoo Rajala joukkueen hitsautuneen hienosti yhteen.

– Kyllä sen huomasi kun pelattiin ja oltiin yhdessä, että aika hyvä joukkue on kasassa. Ei välttämättä paperilla näytä niin hyvälle kun joidenkin muiden, mutta yhdessä kun tehdään hommia, niin menestystäkin tulee varmasti, Rajala toteaa luottavaisena

Ilveksen kasvatti Rajala on ehtinyt seuratasolla pelata monessa eri maassa. Viimeiset kolme kautta hän on edustanut sveitsiläistä EHC Biel-Bienneä, jossa hän teki päättyneellä kaudella 50 otteluun 48 (27+21) tehopistettä.

– Nyt on vielä kolme vuotta Sveitsiin sopimusta jäljellä, katsotaan sen jälkeen mihin suunta vie. On mietinnässä ollut, että olisi kiva pelata vielä Ilveksessä. Siellä olen ensimmäiset liigaottelut pelannut ja kohta sinne tulee uusi areenakin. Siellä olisi kiva pelata, Rajala paljastaa

Maajoukkuekokemusta laiturilta löytyy useista nuorten kisoista. Pääsy miesten MM-ryhmään on Rajalalle eräänlainen unelmien täyttymys.

– On ilman muuta. Aikanaan tuli pelattua yhteensä viidet nuorten kisat. Kyllä sen jälkeen unelmana oli, että olisi joskus täällä miesten kisoissa. Noin kahdeksan vuotta siihen meni, että tänne pääsi. Nyt yrittää antaa kaikkensa jäällä ja auttaa joukkuetta voittamaan. Kyllä se vain on hienoa Parkanon pojalle olla näissä karkeloissa mukana, Rajala kertoo hymyssä suin.

Yllä olevalla videolla Rajalan haastattelu kokonaisuudessaan.

Lue myös:

    Uusimmat