Leijonien työjuhta Juhani Tyrväinen luottaa joukkueen iskukykyyn – "Ollaan osoitettu, että pystytään voittamaan joukkue kuin joukkue"

28-vuotias Juhani Tyrväinen yllätti monet nappaamalla ensimmäistä kertaa urallaan paikan Suomen MM-joukkueesta, tehtyään valmennusjohtoon vaikutuksen EHT-turnauksissa. Hyökkääjä keskustelee C Moren Leijonan iholla -juttusarjassa matkastaan kisajoukkueeseen, kotimaisesta valmennuksesta sekä Leijonien mahdollisuuksista Slovakiassa.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Suomi – Saksa 
Tiistaina 21.5. klo 13.15 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.​​​​​​​

Tyrväisen mukaan aika turnauksessa on kulunut vauhdilla, keskittymisen ollessa aina seuraavassa ottelussa. Aikataulun lisäksi myös Leijonien pelaajaryhmästä on tullut todella tiivis. Tyrväiseltä löytyy tähän syy.

– Se varmasti johtuu siitä, että paljon on pelaajia ihan niistä ekoista viikoista asti on ollut leirityksessä ja päässyt joukkueeseen. Ollaan hitsauduttu yhteen joukkueena, joka on minun mielestäni iso juttu näin lyhyessä turnauksessa, Tyrväinen toteaa.

Ensi kaudella Ruotsin pääsarjajoukkue Luleå HF:n riveissä pelaava hyökkääjä antaa kehuja myös Suomen valmennusjohdolle.

– Jos on jotain kysyttävää, niin sitä pystytään keskustelemaan. Ehkä sellainen diktaattorimeininki puuttuu, joka on mun mielestä ihan hyvä. Totta kai liigankin puolelta nähtiin, kun molemmat apuvalmentajat oli finaaleissa, että kyllä sieltäkin osaamista löytyy, Tyrväinen kehuu.

Kun puhutaan Suomen mahdollisuuksista käynnissä olevissa MM-kisoissa, uskoo Tyrväinen jopa maailmanmestaruuteen.

– Totta kai. Kun mennään pudotuspeleihin, niin se on yhdestä poikki. Mitä vaan voi sattua. Ehkä lähtökohtaisesti ollaan altavastaajia kun sinne mennään, mutta me ollaan myös osoitettu, että pystytään voittamaan joukkue kuin joukkue, Tyrväinen sanoo itsevarmana.

Yllä olevalla videolla Tyrväisen haastattelu kokonaisuudessaan.

Lue myös:

    Uusimmat