Leijonien NHL-tähden Mikko Rantasen yllättävä tilanne puhututtaa – Teemu Hartikainen koki saman: "Olen sanonut vain, että…"

Janne Pesonen tarttui kiinni Mikko Rantasen maalittomuuteen: "Pystyy tekemään hyökkäysalueella ihan mitä huvittaa" 1:01
Video: Janne Pesonen tarttui kiinni Mikko Rantasen maalittomuuteen: "Pystyy tekemään hyökkäysalueella ihan mitä huvittaa"

Viime kevään MM-kisoissa Leijonien ykkösketjun hyökkääjä Teemu Hartikainen ei saanut missään vaiheessa maalihanoja auki. Nyt Hartikaisen ketjukaveri, NHL-supertähti Mikko Rantanen on samankaltaisen tilanteen äärellä. Hartikaisen mukaan Leijonien ykkösvitja ei ole ottanut ”minkäännäköistä stressiä” joukkueen ulkopuolelta tulevista paineista.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Leijonat päätti alkulohkotaipaleensa tiistaina, kun se kaatoi Tanskan 7–1. Sinipaitainen Suomen joukkue oli täysin ylivertainen ilman panosta pelannutta Tanskaa vastaan.

– Lähdimme peliin sillä ajatuksella, että vedetään hyvä kuusikymmenminuuttinen alle ja tehdään niitä asioita, mitä meidän pitää pystyä käyttämään torstain puolivälieräottelussa. Toteutimme hienosti niitä juttuja. Saimme hyviä asetelmia huomiselle, Leijonien ykkösketjun hyökkääjä Teemu Hartikainen huikkasi MTV Urheilulle keskiviikon jääharjoitusten jälkeen.

Suomen joukkueesta on voinut aistia raikkautta neljän peräkkäisen voiton myötä. Huumori on lentänyt ja Tampereen Nokia Arenan ytimessä on liikkunut iloisia, siniväritteisiä hahmoja.

– Todella vapautunut fiilis huokuu joukkueesta. Tämä on kuitenkin pitkä, kolmiviikkoinen matka, jonka aikana odottelee vähän sitä, että pääsee loppuhuipennuksen pariin. Sitä vain innostuu enemmän ja enemmän. Porukka on tosi rentona jäällä. Hienoa päästä noiden jätkien kanssa pelaamaan huomenna, Hartikainen sanoo, viitaten torstain Kanada-puolivälieräotteluun.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Omakohtainen kokemus

Hartikaisen, Sakari Mannisen ja Mikko Rantasen muodostama ykkösketju on ollut valtavan suurennuslasin alla koko MM-turnauksen ajan. Paine tulee taustasta.

Hartikainen ja Manninen olivat isoja hahmoja Leijonien viime kevään MM- ja olympiakultajoukkueissa. Rantanen puolestaan paukutti tällä kaudella NHL:ssä 55 maalia ja 105 pistettä.

Tehoja on tullut kelvollisesti, mutta ketjun peli ei ole lähtenyt sellaiseen kukoistukseen, mitä moni on odottanut.

Vitjan jäsenistä Hartikainen alkaa hymyilemään, kun aihe nousee tapetille.

– Emme ole käsitelleet paineita millään tavalla, vaan olemme nauttineet tästä hommasta. Jonkun ne maalit pitää tehdä ja katsotaan lopussa, että mihin pääsemme. Taistelemme MM-kullasta ihan täysin rinnoin. Jokainen tuolla kopissa tietää, että jokaista tarvitaan, kun menemme kohti huipennusta. Toivotaan, että pystyisimme tekemään maaleja ratkaisuhetkillä. Vastuuta kun kuitenkin on. Se on selvää. Emme ole kuitenkaan siitä mitään stressiä ottaneet, Hartikainen perkaa.

Leijonien ykkösketjussa NHL-supertähti Mikko Rantanen ei ole yllättäen tehnyt vielä maalin maalia. Aihe on ollut kovasti tapetilla niin asiantuntijapuolella kuin kansan syvissä riveissä.

Hartikainen koki samankaltaisen tilanteen viime kevään MM-kisoissa, kun hän ei saanut hanoja auki missään vaiheessa turnausta. Isosta roolista ja huippupaikoista huolimatta.

Onko tarvinnut jakaa mitään vinkkejä Rantasen suuntaan?

– Olen sanonut, että vedä rennosti vain. Jos paikka tulee, niin ammut vaan. Jos maaleja tulee, niin niitä tulee. Jos ei, niin ei tule. Kunhan voittoja tippuu. Olemme ottaneet tosi rennosti, eikä sillä ole väliä, että onko ”Ranella” (Rantanen) nolla vai viisi maalia tässä vaiheessa, Hartikainen vastaa.

Leijonat pelaa torstaina todellisen kuolemanottelun, kun puolivälierissä vastaan asettuu Kanada. Voitolla jatkoon, tappiolla pihalle.

Suomen edellinen Kanada-kokemus on edelliskevään MM-finaalista, josta mukaan tarttui ikimuistoinen kotikisojen kulta.

– Kanada tuppaa parantamaan peliään, mitä pidemmälle turnaus etenee. Nuo ovat sellaisia pelejä, missä haluaa olla mukana. Toivotaan, että yleisö näkee huikean spektaakkelin, Hartikainen herkuttelee.

Kaukalossa nähdään hyvin latautunut Leijonien joukkue?

– Nälkäinen. Aivan varmasti, Hartikainen ilmoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat