Yksi käsittämätön lukema kertoo paljon MM-Leijonista – tämän takia Jukka Jalonen huokuu levollisuutta

Jääkiekon MM-kisoissa Suomen pullat ovat tällä hetkellä hyvin uunissa. Viiden pelatun ottelun jälkeen Suomi johtaa omaa lohkoaan. Leijonien menestysresepti on rakentunut tiiviistä, kokonaisvaltaisesta pelaamisesta. Suomi on jättänyt vastustajat hyvin vähille paikoille.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Leijonat on päästänyt viidessä ottelussa vain viisi maalia. Tuoreeltaan Leijonien puolustusmuuri oli myrkkyä Saksalle, joka jäi jalkoihin lauantain iltaottelussa lukemin 2–1.

– Tämä peli näytti sen, että olemme hyvällä tiellä. Peli on sillä tavalla kuosissa, että nyt puhutaan enemmän vain hienosäädöstä. Samalla fakta on se, että kovat pelit tulevat olemaan jatkossakin maalin pelejä, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen miettii MTV Urheilulle.

Jalonen puhuu siitä, miten Leijonat on hallinnut omia pelejään, eikä se ole joutunut vastustajien vyörytysten alle. Ainoat tuntuvat haasteet tulivat avausottelussa Yhdysvaltoja vastaan.

Kaikista käsittämättömin lukema tulee vastustajien laukaisumääristä. Suomen maalivahteja kohti on ammuttu keskimääräisesti vain 17,8 laukausta per peli, mikä on äärimmäisen pieni lukema.

Vaikka laukaukset ovat jääneet vähiin, on Suomen kokonaisarvoinen torjuntaprosentti peräti 94,3.

– Emme ole pelanneet huonosti vielä kertaakaan, Leijonien päävalmentaja Jalonen näkee.

Jalonen voikin olla tällä hetkellä hyvin levollisin mielin. Leijonien paketti on kunnossa.

– Meitä vastaan on aika vaikea luoda paikkoja. Meillä on sitoutunut nippu hyviä pelaajia kasassa. Työmoraali, yhdessä tekeminen ja puolustusasenne on kunnossa. Siihen on hyvä rakentaa.

Ilo kantautuu myös pelaajien suunnalta.

– Tuolla on todella kivaa vetää menemään. Kentällä ei tarvitse hirveästi miettiä, vaan kaikki tulee selkäytimestä, Leijonien hyökkääjä Saku Mäenalanen sanoo.

Isoimmat kysymysmerkit kohdistuvat nyt tehokkuuteen. Suomi on tehnyt viidessä ottelussa 13 maalia.

– Meidän pitää saada tehoja laajemmalta rintamalta. Valmentaja on harvoin tyytyväinen kaikkien pelaajien suorituksiin – varsinkin tehokkuuden kannalta. Ainahan siinä on parantamisen varaa, Jalonen sanoo, viitaten yksilöihin, joilta voi odottaa vielä enemmän.

Lue myös:

    Uusimmat