Yksi elementti Kanadan pelaamisessa heittää Leijonien alakerralle ison haasteen: "Pitää olla hereillä"

Suomen maalivahtiosaston yllä on torstai-iltana odottavan MM-puolivälierän alla isompia kysymysmerkkejä kuin monta kertaa aikaisemmin. Vilttiketjun Petteri Sihvonen, Ari Vallin ja Jani Alkio paketoivat ottelun aattona Suomen lähtökohdat nimenomaan maalivahtipelaamisen näkökulmasta.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Kanada–Suomi la 18.5. klo 17.20. Studio käyntiin jo klo 16.30!

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Leijonien ykkösvahdin viittaa on tämänvuotisessa turnauksessa kantanut ensimmäisiä aikuisten arvokisojaan pelaava Emil Larmi. 26-vuotias Pelicans-kasvatti torjui tänä keväänä Växjön Ruotsin mestariksi, ja hänet valittiin pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi.

MM-kisoissa Larmi on pelannut Leijonien maalilla viidessä ottelussa, joissa 116 laukauksesta ohi on mennyt yhdeksän. Torjuntaprosentti on näin ollen 92,24 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,78 ottelua kohden.

– Siellä on ehkä vähän sellaista kärsimättömyyttä nähtävissä. Hirveä into, näkee kuinka hän haluaa pelata. On vähän ylipelaamista, Vallin sanoo.

Puolivälierävastustaja Kanadan seitsemästä alkusarjaottelusta neljää selostamosta käsin seurannut Alkio ennakoi, että vaahteranlehtipaidat tarjoavat takuuvarmasti niin maalivahdille kuin koko puolustukselle täysin omanlaisensa haasteen.

– Kanadalta tulee vetoja.  Niitä tulee sellaisista paikoista, että pitää olla hereillä, paikoista, mihin eurooppalaisessa kiekossa ei ehkä olla totuttu. Sitten siellä on ne vahvat äijät, jotka ajavat maalille. Se on yksi pelitapa, jota tullaan näkemään.

Kanadan hyökkäyksestä löytyy kokoa ja näköä muun muassa Milan Lucicin (191cm, 105kg), Lawson Crousen (193cm, 98kg), Jack McBainin (193cm, 96kg) ja Jacob Middletonin (199cm, 99kg) muodossa.

Vilttiketjun tuoreimman jakson voit katsoa kokonaisuudessaan alla olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat