Mainos

Leijonat-luotsi Jukka Jalonen ottaa kantaa maajoukkueen yllä pyörivään keskusteluun – "Eivät he tänne leikkimään olisi tulleet"

22:06
Jukka Jalonen oli MTV Uutiset Liven vieraana keskustelemassa suomalaisesta jääkiekosta

Jo kevään MM-kisojen alla kiekkoihmisten suureksi puheenaiheeksi nousi Leijoniin kohdistunut kiinnostus NHL-pelaajien poisjäämisen myötä. Päävalmentaja Jukka Jalosen mukaan Leijonat kiinnostaa pelaajia yhä todella paljon.

Keväällä ennen sensaatiomaisten MM-kisojen alkua Leijonien yllä leijui suuria kysymyksiä. Miksi NHL-pelaajat eivät saavu Leijoniin? Kiinnostaako leijonapaita enää yhtä paljon kuin ennen? Fantastiseen MM-kultaan päättynyt turnaus lakaisi kysymykset toviksi maton alle, mutta vastaukset jäivät yhä leijailemaan tyhjiöön.

Toista rupeamaansa Leijonien päävalmentajana toimiva Jukka Jalosella on asiasta selvä näkemys, mutta varmaksi hän ei tietenkään asiaa voi sanoa. Varsinkin nuorten pelaajien keskuudessa Leijonat on upea mahdollisuus edetä uralla kirkkaampiin valoihin.

– Sellainen fiilis on, että leijonapaita kiinnostaa pelaajia. Se on selvää, että nuoria pelaajia, jotka ovat menossa urallaan eteenpäin, kiinnostaa ehdottomasti. He tietävät olevansa Leijonissa näyteikkunassa ja voivat päästä vielä kovempiin sarjoihin. Kyllä kokeneemmatkin pelaajat tuntuvat kiinnostuneilta, Jalonen kertoo MTV Uutiset Livessä.

Leijonien keväinen kultajoukkue koostui suurimmilta osin kotoisessa Suomessa ja Euroopassa pelaavista pelaajista. Samaiset pelaajat olivat tarjolla myös viime viikonloppuna pelattuun Karjala-turnaukseen, eikä kultainen turnaus vähentänyt pelaajien kiinnostusta maajoukkuetta kohtaan. Pikemminkin päinvastoin.

– Kun miettii meidän maailmanmestareita viime keväältä, ei sieltä kukaan kieltäytynyt. Kaikki halusivat tulla Karjala-turnaukseen. Nälkää on edelleenkin. Eivät he tänne leikkimään olisi tulleet tai kavereita tapaamaan. He halusivat tulla pelaamaan tosissaan lätkää, Jalonen toteaa. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja