Raimo Helmiseltä mystinen kannanotto Suomi-kiekkoa ravisuttavaan teemaan – "Ei se välttämättä ole, mutta yhtä lailla on"

3:03
Raimo Helminen kommentoi videolla myös tunnelmiaan hävityn MM-pronssiottelun jäljiltä.

Suomalaisessa jääkiekossa alettiin 2000-luvun kuluessa satsata voimakkaammin yksilöiden kehittämiseen, ja pelaajakehitys on tuottanut tulosta. NHL:ään on viime vuosina varattu paljon suomalaispelaajia ensimmäiselläkin kierroksella. Kun uudella sukupolvella on samalla voimistunut yksilökeskeinen ajattelu, haasteena on yhdistää pakettiin Suomi-kiekon perinteinen vahvuus: yhtenäinen joukkuepelaaminen.

Nuoret Leijonat MM-turnauksessa neljänneksi luotsannut Raimo Helminen kommentoi aihetta hivenen kryptisesti, kun häneltä utelee, onko niin, että kun Suomeen on saatu yksilökeskeistäkin ajattelua ja on noussut huippuyksilöitä, vastapainona on se, ettei ehkä saada joukkueena parasta irti. 

– Ei se välttämättä ole, mutta yhtä lailla on. Sehän on yksittäisiä pelejä ja yksittäisiä turnauksia. Eivät ne ole veljiä keskenään. Ei se ihan sillä lailla mene. Se on aina, millainen materiaali on, ja kaikki nämä isoon pakettiin ja isoon kuvaan, Helminen sanailee MTV Urheilulle.

Helminen kokee, että nuorten jääkiekossa "sattuu ja tapahtuu".

– Jos katsoi loppuotteluakin, siellä oli oikein hyvät pelaajat molemmilla joukkueilla (Kanadalla ja Venäjällä). Sielläkin sattui ja tapahtui mitä ihmeellisimpiä asioita. Tämä nuorten jääkiekko on mahtavaa peliä.

"Varmasti kaikki asiat läpi"

Helmisen jälkeen Nuorten Leijonien puikkoihin hyppää Antti Pennanen, HPK:n nykyinen päävalmentaja ja A-maajoukkueen apuvalmentaja. Pennanen oli aiemmin apuvalmentajana Jukka Jalosen valmennustiimissä luotsaamassa Nuoret Leijonat MM-kultaan 2016.

Helminen kertoo viestitelleensä Pennasen kanssa viime keväänä ja käyneen tuoreeltaankin viestinvaihtoa.

– Tässä tulee varmasti käytyä kaikki asiat läpi.

Helminen jättää Pennaselle lämminhenkiset terveiset.

– Tämä on upea homma, ja on hienoa työskennellä nuorten kanssa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja