Leijonat Karjala-turnauksessa tutulla rungolla – Sihvonen: "Se, että Liigasta on nämä viisi pelaajaa yllättää jossain määrin"

Leijonien joukkue tulevaan Karjala-turnauksen julkistettiin maanantaina. MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen sanoo, että vaikka suurin osa pelaajista oli odotettuja, oli joukossa muutamia yllätysnimiä.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen luottaa valinnoissaan tuttuun runkoon. 

– Nopeasti laskettuna siinä on 14 maailmanmestaria ja muutenkin kärkipään parhaita valittavissa olevia pelaajia. Päävalmentajalla on ollut tapana koota Karjala-turnaukseen vahvin Euroopasta saatavilla oleva joukkue. Ei siinä kovin montaa yllätysnimeä ole, mutta jokunen kuitenkin, Sihvonen sanoo.

Joukkueessa nähdään kaksi ensikertalaista, kun HPK:n Petteri Nikkilä ja Kärppien Mikko Niemelä ovat mukana.  Sihvonen kertoo, että hänen oman listansa ulkopuolelta joukkueeseen on valittu vain yksi pelaaja, nimenomaan Niemelä.

– Se on hienoa, että hän saa mahdollisuuden ja noinkin kovassa paikassa, Sihvonen toteaa.

– HPK:n viime kaudella loistavasti pelannut puolustaja Nikkilä, JYPin Juuso Vainio, Ilveksen Eemeli Suomi, Tapparan Veli-Matti Vittasmäki ja vaikka hän oli mukana Karjala-turnauksessa jo viime vuonna, niin hän on silti jonkinlainen yllätys. Se, että Liigasta ovat nämä viisi pelaajaa, niin yllättää jossain määrin, Sihvonen summaa.

Karjala-turnaus pelataan 7-10. marraskuuta.

Katso ylälaidan videolta Petteri Sihvosen kommentit Leijonien joukkueesta.

Lue myös:

    Uusimmat