Petteri Sihvonen: Leijonien MM-joukkueessa maailmanmestaruuskevään heijastus – "Median helppo teilata"

5:51
Videolla juttua Leijonien MM-kisajoukkueesta.

Leijonien tämän kevään MM-kisajoukkueessa nähdään vain kaksi NHL-vahvistusta. Joukkueen runko tulee siis täten lähes täysin Euroopasta. Sen huipulta puuttuu kuitenkin kaikista terävin kärki. MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntijan Petteri Sihvosen mukaan Jukka Jalosen valinnoissa näkyy kevään 2019 tuulahdukset.

Leijonat lähtee Latvian Riikaan peräti 28 pelaajan voimin.

– Yhdeksän ensikertalaista hyökkäyksessä ja neljä puolustuksessa. Hurja lukema. Rohkeita valintoja, Petteri Sihvonen sanoo isosta kuvasta.

– Tässä on paljon samaa ideaa kuin kevään 2019 maailmanmestaruusjoukkueessa. Taas mennään joukkueella, jonka median on helppo teilata. Tuo mestaruuskevät antaa uskoa ja logiikan, Sihvonen jatkaa.

Sihvonen viittaa kisoihin, joissa Leijonat yllätti kaikki. Nimettömältä vaikuttanut ryhmä kaatoi neljän päivän sisään kolme ”NHL-miehistöä”. Jalkoihin jäivät Ruotsi (puolivälierä), Venäjä (välierä) ja Kanada (finaali).

– Tämän joukkueen kohdalla puhutaan ehkä vieläkin kovemmasta joukkuepelitestistä kuin silloin. Samalla pitää muistaa, että vastustajilla ei ole nyt ihan sen luokan joukkueita, mitä niillä normaalisti on, Sihvonen viittaa yleiseen NHL-tilanteeseen.

Yksikään maa ei ole saanut isoja NHL-tähtiään mukaan kisoihin.

– Uskon Jalosen sanoihin, että tämä on kilpailukykyinen joukkue. Tämä ryhmä kyllä pystyy pelaamaan Jukka Jalosen lätkää, mutta siinä puolustuskuri saattaa painottua hieman normaalia enemmän. Uskoisin, että Leijonat pelaa todennäköisesti hieman enemmän träppiä kuin sen kilpailijat, Sihvonen pohtii pelillistä lähtökohtaa.

Leijonat nojaa puolustuslähtökohtaan muun muassa siksi, koska sen hyökkäyksessä ei ole supertähtiluokan tykkejä. Kärkeen olisi voinut tulla kovia nimiä, mikäli KHL-seura Salavat Julajev Ufan suomalaisketju olisi lähtenyt kisoihin. Sihvonen puhuu Sakari Mannisesta, Markus Granlundista ja Teemu Hartikaisesta, joista kukaan ei lähtenyt kisoihin.

– Sen trion olisi kyllä tuohon kaivannut. Nyt ei ole helppoa nähdä, että mikä se kärki on, Sihvonen myöntää.

Katseet kääntyvätkin nuoreen osastoon.

Anton Lundellilta ja Arttu Ruotsalaiselta vaaditaan onnistumisia, Sihvonen näkee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja