Jesse Puljujärvi tunkeutumassa mukaan MM-kisaehdokkaiden joukkoon – Sihvonen: "Hänen tiensä on kuitenkin vielä pitkä"

Leijonien Karjala-turnauksen joukkue julkistettiin maanantaina. MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen summasi joukkuetta ja Kärpissä loistokautta pelaavan Jesse Puljujärven tilannetta.

NHL:stä Kärppiin palannut Puljujärvi on pelannut erinomaista alkukautta Suomessa. Hän on tehnyt 16 pelaamassaan ottelussa tehopisteet 10+6. Maajoukkueessa Puljujärvi on saavuttanut MM-kultaa Nuorissa Leijonissa sekä Pikkuleijonissa. 

– Kaikilla maailmanmestareilla on eräänlainen etuotto Jukka Jaloseen. Täytyy kuitenkin muistaa, että tällä hetkellä pelipaikoista kilpailemista on luvassa enemmän, myös NHL-pelaajien osalta, Sihvonen toteaa.

– Puljujärvi on sellainen nimi, joka näyttäisi olevan tunkeutumassa mukaan ja on sitten aikanaan vahvasti ehdolla jopa MM-joukkueeseen. Hänen tiensä on kuitenkin vielä tässä vaiheessa pitkä. Liigaa on paljon pelattavana ja ensimmäiset näytöt hänelle tutulle päävalmentajalle täytyy antaa Karjala-turnauksessa, Sihvonen sanoo.

Leijonien Karjala-turnauksen ryhmässä on mukana 14 maailmanmestaria viime keväältä. Sihvonen uskoo, että MM-kulta tulee myös tietyllä tapaa kantamaan joukkuetta tulevia kisoja varten.

– Aivan varmasti se kantaa ja näkisin, että tässä olisi jo pitkälti sitä runkoa, johon Jalonen (Jukka) tulee turvautumaan ensi keväänä. Se on selvää, kun on toisilleen sekä valmentajille tuttuja pelaajia ja he ovat kerran menneet polun loppuun saakka, että se on mahtava tilanne. Jos tässä on se runko ja saisi vielä NHL:stä merkittäviin rooleihin tärkeitä pelaajia, niin en muista, että näin hyvällä mallilla Leijonien tilanne olisi ollut jo näin ennalta ensi kevättä silmällä pitäen, Sihvonen kertoo.

Karjala-turnaus pelataan 7-10. marraskuuta.

Yllä olevalla videolla Petteri Sihvonen kommentoi Leijonien joukkuetta.

Lue myös:

    Uusimmat