Tuore leijonaryhmä tavallista vahvempi – Petteri Sihvonen yllättyi HIFK-hyökkääjän valinnasta: "Näiltä pelaajilta Jalonen haluaa nähdä lisää"

7:44
Video: Julius Nättinen kertoi Leijona-haaveistaan ja vahvasta alkukaudestaan MTV Urheilun haastattelussa

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen julkaisi maanantaina joukkueensa joulukuun puolivälissä pelattavaan Moskovan turnaukseen. Euro Hockey Tourin toisessa turnauksessa on vuodenvaihteen alla totuttu näkemään kokeellinen joukkue, mutta jo vuosi sitten mukana oli tämän vuoden tapaan "vain" kahdeksan ensikertalaista.

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen kommentoi tuoreeltaan havaintojaan joukkueesta.

– Ensimmäinen ajatukseni on, että kyseessä olisi hieman normaalia vahvempi Moskovan turnauksen joukkue. Kaikkia pelaajia ei ole kierrätetty, vaan joitakin pelaajia on valittu uudestaan. Sieltä löytyy esimerkiksi Juho Lammikkoa, Jesse Puljujärveä, Ville Pokkaa.Näiltä pelaajilta Jalonen haluaa nähdä lisää, Sihvonen sanoo.

Sihvosen mukaan Leijoniin on jälleen hyvä imu, eikä pelaajia tarvitse yrittää houkutella mukaan.

– Maajoukkueella on hyvin tutka päällä joka suuntaan. Ruotsin suunnasta löytyvät esimerkiksi Miika Koivisto ja Ilari Melart, joka oli minulle pieni yllätysnimi.

– SM-liigasta on mukana mielenkiintoisia nimiä, mutta samalla ei ole myöskään sellainen olo, että joku olisi jäänyt valitsematta. Silmät hakivat ensimmäisenä, löytyykö Julius Nättisen nimi, ja totta kai se löytyi, Sihvonen sanoo.

HIFK-hyökkääjä Otto Paajasen valintaa Sihvonen pitää "ripauksen yllättävänä".

– Hän ei profiloidu selvästi hyökkäys- eikä nykyisin oikein puolustussuunnankaan pelaajaksi. Mahtava juttu, että Paajanen on yltänyt tälle tasolle asti. Olin itse ajatellut, että Jukka Jalonen pitäisi Paajasta loistavana Liiga-pelaajana, mutta ei Euro Hockey Tour -tason leijonapelaajana, Sihvonen pohtii henkilökohtaisesti hyvin tuntemansa Paajasen roolia.

– Paajasella on myös hirmuinen kokemuspankki sen tyylisestä pelistä, jota Jalonen valmentaa.

Perinteistä ajattelumallia Moskovan turnauksen joukkueenrakentamisesta löytyy silti myös. Sihvosen mukaan sitä edustavat erityisesti joukkueen puolustajat.

– Jos suoraan sanoo, en usko Valtteri KemiläisenElmeri Erosen, Mikael Seppälän, Tarmo Reunasen tai Niklas Frimanin kamppailevan kuitenkaan paikoista kevään MM-kisajoukkueessa.

Venäjän Euro Hockey Tour -turnaus pelataan 12.-15. joulukuuta Tshekin Plzenissä sekä Moskovassa ja Pietarissa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja