Leijonien GM paljasti: oli yhteydessä huumetuomion saaneeseen Jori Lehterään ennen MM-kultakisoja

Jere Lehtinen Karjala-turnauksen joukkueesta:"Kotiturnaus on aina hieno näytön paikka" 4:13
Videolla Leijonien GM:n Jere Lehtisen kommentit Suomen Karjala-turnauksen joukkueesta.

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue eli Leijonat avaa kautensa ensi viikolla Karjala-turnauksessa. Mukana ovat lähestulkoon kaikki nimekkäimmät Euroopassa pelaavat suomalaisnimet. Joukosta puuttuu kuitenkin muutama merkittävä tapaus, joista yksi on Jori Lehterä.

31-vuotias Lehterä jäi vähäiselle vastuulle viime kaudella Philadelphia Flyersin riveissä. Kevään aikana hänet lähetettiin myös AHL:n puolelle.

Nyt Lehterä edustaa KHL:n jättiläisseuraa Pietarin SKA:ta, jossa hän on aloittanut kauden tehokkaasti.

Mutta miten Lehterää on seurattu maajoukkueen toimesta, Leijonien GM Jere Lehtinen?

– Olemme nähneet hänen pelejään ja on ollut kiva nähdä hänen otteitaan. Hänellä se viime kausi meni vähän ohi. Hän ei pelannut niin paljoa ja hän ei päässyt pelaamaan siellä, missä olisi halunnut. Nyt hän on pelannut hyvin ja hän on aloittanut kautensa vahvasti. Totta kai hän on meidän listoilla mukana, Lehtinen miettii MTV Urheilulle.

Lehterä oli koko viime kauden ajan isosti otsikoissa, kun hän oli huume-epäilyjen kohteena Suomessa. Maaliskuun lopulla Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi Lehterälle neljän kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen huumausainerikoksesta.

Samaisen kevään aikana Leijonista soitettiin Lehterälle.

– Olin viime keväänä yhteydessä hänen kanssaan, GM Lehtinen paljastaa.

– Hän oli sillä tavalla halukas lähtemään mukaan (MM-kisoihin), mutta silloin tilanne oli semmoinen… että se meni ihan molemmin puolin noin, miten se meni, Lehtinen jatkoi.

Lehterä ei koskaan liittynyt Leijonien joukkueen mukaan. Itse MM-kisat päättyivät Suomen osalta kultajuhliin.

Kesäkuun alussa uutistoimisto Ria Novosti kertoi Lehterän SKA-siirrosta. Uudessa seurassa Lehterä on saanut lentävän alun: 23 ottelussa hänelle on merkattu tehot 10+7=17.

– Nyt hän on saanut olla rauhassa ja pelata tuolla Pietarissa. Hän on hyvä pelaaja ja hän on näyttänyt sen, että eivät ne hänen taitonsa ole kadonneet mihinkään. Katsotaan nyt, että miten tässä käy, kun mennään eteenpäin.

Leijonien Karjala-turnauksen joukkueeseen nimettiin monia suomalaisia KHL-tähtiä. Lehtisen mukaan seuraavan, Venäjällä pelattavan turnauksen joukkue on jo suunnitelmissa hyvin pitkällä.

Onko Lehterä silloin potentiaalinen pelaaja?

– En ota siihen kantaan. Tuossa on paljon pelaajia, jotka ovat onnistuneet eri eurooppalaisissa sarjoissa. Hän on meidän listoilla, ison ryhmän mukana. Sitten nähdään, että mikä tilanne on, kun valitsemme tuon joukkueen.

Lue myös:

    Uusimmat