Mainos

Sihvonen: Leijonien joukkueessa poikkeuksellinen piirre

6:09
Petteri Sihvonen arvioi Leijonien joukkueen Karjala-turnaukseen.

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen näkee jääkiekon Karjala-turnaukseen valitussa Suomen joukkueessa poikkeuksellisen piirteen.

Sihvosen mukaan joukkuetta kuvaavat sekä sanat perinteinen että poikkeuksellinen.

– Siinä mielessä perinteinen, että (Jukka) Jalonen on nyt jalkauttanut kovimman mahdollisen joukkueen niin kuin perinteisesti tehdään Euro Hockey Tourin ensimmäiseen turnaukseen, Karjala-turnaukseen, Sihvonen alusti Tulosruudussa.

– Poikkeuksellista on se, että tällä joukkueella on mahdollisimman vahva identiteetti, ja se perustuu näihin maailmanmestareihin. Tältä pohjalta voidaan rakentaa joukkuetta jopa kevättä silmällä pitäen, jolloin voidaan arvella, että on tulossa vähän enemmän NHL-pelaajia apuun kuin viime keväänä. Ydin, identiteetti ja usko itseensä tulee kuitenkin maailmanmestareista, Sihvonen ruoti.

Sihvonen pitää pelaajavalintoja pääosin odotettuina. Hän nosti esiin JYPin NHL-vahvistus Julius Hongan, kun kysyttiin, jäikö listan ulkopuolelle joku pelaaja, joka olisi voinut olla syksyn perusteella mukana.

– Jäin odottelemaan, miten valmennusjohto suhtautuu JYPin Julius Hongan pelivalmiuteen, koska hän on tullut vähän myöhemmin (2,5 viikkoa sitten) kehiin. Ilmeisesti todettiin, että hän ei ole vielä sinne valmis. Ehkä Honka olisi ollut sellainen pelaaja, joka tähän ryhmään olisi voitu valita. Mutta ei valittu, ja ei siinä mitään, hänet otetaan varmaan sitten Moskovaan mukaan, Sihvonen summaili.

Karjala-turnaus pelataan Helsingissä ensi viikolla.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja