Leijonat avasi EHT-turnauksen voitolla – loppuhetkien epäonninen käänne vei Suomen trillerin äärelle

Videolla juttua Leijonien torstain Tshekki-ottelusta.

Leijonat avasi Venäjän EHT-turnauksen voitolla, kun se kaatoi Tshekin voittomaalikilpailun jälkeen 3–2. Suomi oli kiinni voitossa jo varsinaisella peliajalla, mutta loppuhetkien epäonninen käänne vei pelin jatkoille.

Suomi sai taistoon hyvän alun, kun Sakari Manninen heilutti maaliverkkoja ajassa 9.27. Manninen jäi vapaaksi riiston jälkeen, eikä Salavat Julajev Ufan hyökkääjä hukannut avopaikkaansa.

Suomi joutui vaikeuksiin erän loppuvaiheilla, kun Markus Nurmi ja Miikka Salomäki komennettiin jäähyaitioon. Sinipaitojen maalilla Harri Säteri kesti Tshekin yritykset.

Tshekki sai hanat auki toisessa erässä. Asialla oli kotijoukkueen ykkösketjun sentteri Jan Kovar, joka täräytti kiekon ylänurkkaan. Aika 32.41.

Suomi karkasi uudelleen johtoon kolmannen erän puolessa välissä, nopean vastahyökkäyksen päätteeksi. Jere Karjalainen ja Joonas Kemppainen kiekottelivat ensin ylivoimahyökkäyksessä, minkä jälkeen peliväline pelattiin Leijonat-debytantille Anton Levtchille. Tappara-hyökkääjä naulasi kiekon verkkoon aivan Tshekki-maalivahdin Simon Hrubecin nokan edestä.

Leijonien kannalta kolmannen erän loppu oli murheellinen. Tshekki sai paineen Suomen päätyyn ja lopulta kiekko pomppi onnekkaasti ohi Säterin. Milan Gulasin heitto kimposi Sakari Mannisen mailan kautta sisään. 2–2, aika 59.49.

Suomi joutui jatkoajan lopulla vaikeuksiin, kun Markus Granlund kampitti Tshekki-puolustajan Libor Sulakin. Suomen maalilla Säteri venyi huipputorjuntoihin ja kamppailu eteni voittomaalikilpailun puolelle.

Siellä Suomen sankareiksi nousivat Peter Tiivola ja Harri Säteri. Tiivola naulasi kisan ainoan maalin, kun taas Säteri venyi vuodenvarmasti huipputorjuntoihin.

Leijonien turnaus jatkuu lauantaina aamupäivän ottelulla Kanadaa vastaan.