Mainos

Leijonapakki oli Jokereita vastaan oudossa tilanteessa – "Nyt jalkaa olympiaoven väliin"

6:11

Jääkiekkopuolustaja Jyrki Jokipakka ei ole kaukalon erottuvin pelaaja, mutta peruspuolustajan kohdalla tämä voidaan laskea myös hyveeksi. Tamperelaislähtöinen puolustaja nauttii KHL-joukkue Sotshin riveissä isoa vastuuta tasaviisikoin, ylivoimalla ja alivoimalla.

Perjantai-iltana Sotshin koko puolustuskalusto voi olla tyytyväinen, kun sai pidettyä pisteittä Jokerien teinitähti Eeli Tolvasen. Läntisen konferenssin keskikastiin lukeutuva Sotshi katkaisi Helsingin Jokerien kolmen ottelun voittoputken lukemin 3–2.

– Joukkueella kausi on ollut ailahteleva, mutta itse olen saanut vastuuta paljon ja tykännyt. Kun saa vastuuta, pystyy kehittämään peliä. Se on tärkeä homma, Jokipakka kertoi.

Jokerien riveissä pelasi Tolvasen lisäksi moni muukin viime viikonlopun maajoukkuekavereista.

– Oli se vähän outoa pelata nyt heitä vastaan, mutta ei sitä juuri kaukalossa mieti, Jokipakka sanoi.

Sotshin riveihin hän liittyi kesken runkosarjan, mutta valintaa ei ole tarvinnut katua. Palkanmaksuvaluutta on vaihtunut dollareista ruplaan, mutta Jokipakka kuuluu entistä vahvemmin Suomen A-maajoukkueen pelaajalistalle.

Jalkaa olympiaoven väliin

Viikko sitten Jokipakka pelasi Helsingin EHT-turnauksessa, ja mielessä on arvokilpailuketjusta puuttuva lenkki olympialaiset, jonne NHL-pelaajana ei olisi asiaa. MM-kisoissa hän pelasi vuonna 2015, ja viime vuonna tutuksi tuli World Cup.

– Oma ja joukkueen peli kulkivat EHT-turnauksessa. Nyt pitää laittaa jalkaa enemmän oven väliin, Jokipakka viittasi olympiapaikan tavoittelemiseen.

Jokipakan viime kausi oli repaleinen, kun vastuu Calgary Flamesissa väheni ja johti siirtoon Ottawa Senatorsiin. Viimeksi mainitussa otteluita kertyi vain kolme.

Täksi kaudeksi Jokipakka jäi ilman NHL-sopimusta, vaikka haki vielä alkusyksystä sinnikkäästi paikkaa taalajäiltä Washingtonin joukkueesta.

– Maajoukkueen pelistä jäi hyvä fiilis, ja nyt oli kiva palata Helsinkiin, Jokipakka sanoi. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.