Myöhäisotteluilla kääntöpuoli Leijonien mestaripakille – "Pelin henki, ja sillä mennään"

Myöhään menee, eikä uni ole tulla silmään. Jääkiekon MM-kisojen loppuillan tunnelmallisilla otteluilla on kääntöpuolensa, mutta Suomen mestaripuolustaja Mikael Seppälä taklaa sitä klassisella keinolla.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Isäntämaa Suomi on toistaiseksi pelannut MM-turnauksessa kolmesta ottelustaan kaksi kello 20.20 käynnistyneinä myöhäisotteluina. Eilisen pelin päättyminen venyi Tampereella vielä tavallista myöhäisemmäksi, kun Leijonat tahkosi Ruotsia vastaan voittomaalikilpailuun saakka. Taisto oli ohi hiukan ennen kello 23:a.

Siihen päälle muun muassa palauttelut ja mediavelvoitteet ennen majoituksessa odottavia iltatoimia, niin punkkaan pääseminen venyy hyvinkin yön tunneille. Ja voi vielä kestää ennen kuin elimistö on riittävän rauhoittunut ja unen päästä saa kiinni.

– Vähän on nukkuminen myöhäisten pelien jälkeen vaikeaa, ja kyllähän unet jäävät vähän vähemmälle kuin normaalisti, mutta ei se mitään. Se on pelin henki, ja sillä mennään. Siihen nähden on ihan hyvä fiilis, Leijonat-puolustaja Mikael Seppälä sanoi tiistain jääharjoitusten jälkeen.

Seppälä käyttää väsymystä vastaan perinteistä menetelmää. Kofeiinia koneeseen sumpin muodossa.

– Tähän aamuun muutama kuppi kahvia, niin jaksoi tämän treenin. Nyt saa sitten huilata päivän. Otetaan rennosti ja kerätään voimia.

"Tehokkuuteen hävittiin"

Suomi taipui maanantain pelissä länsinaapuri Ruotsille kirvelevästi voittomaalikilpailun jälkeen 1–2. Tahtipuikko oli illan aikana enemmän Leijonien hansikkaissa.

– Kyllä se tehokkuuteen hävittiin eilen. Muuten oli hyvä peli meiltä, ei ihan hirveän montaa paikkaa annettu kaverille. Hallittiin peliä lähes koko peli. Olen ihan tyytyväinen siihen peliin, Seppälä perkasi.

Leijonilla on kolmesta pelistä kaksi tappiota, joista Yhdysvallat-häviö tuli varsinaisella peliajalla. Ainoa voitto on tullut Saksaa vastaan. Alun perusteella tulos on tiukemmassa kuin edellisenä mestaruusvuonna, mutta Seppälä, jolle pelaaminen on tuntunut peli peliltä paremmalta, ei kuitenkaan sanojensa mukaan asiaa kovin mieti.

– Pyrkii peliä kehittämään, ja se riittää, mihin riittää. Pyritään totta kai voittamaan.

Seuraavaksi vastaan asettuu huomenna Ranska, sekin myöhäispelinä. Seppälä ei usko, että Leijonilla on sitä vaaraa, että paperilla heikompaa vastustajaa vastaan alettaisiin ajatella, että otatuksesta tulisi ylikävely.

– On sielläkin kovia poikia pelaamaan. Lähdetään vain omaa peliä kehittämään taas, ja sillä kairataan voitto toivottavasti.

"Ei voi suin päin mennä"

Tapparan mestaruusjoukkueesta ruotsalaiseen HV71:een ensi kaudeksi vaihtava Seppälä sanoo ylipäätään ajattelevansa aika vähän vastustajaa lähtiessään pelaamaan.

– Enemmän oman tekemisen kautta aina. Niin se on huomennakin mentävä.

Miten saat itsestäsi yleensä parhaan irti, rennolla mielellä vai kunnon latauksella?

– Se riippuu vähän päivästä, mutta kyllä minä yleensä pyrin saamaan kunnon tunteen siihen. Sopiva rentous pitää kuitenkin muistaa aina kentällä. Ei voi ihan suin päin mennä joka paikkaan, pitää vähän miettiäkin välillä, Seppälä sanoitti.

Lue myös:

    Uusimmat