Leijonien NHL-mies koki tylyn kohtalon MM-kisoissa – kuittaa nyt tapahtuneen: "Ei siinä"

Leijonissa "tyhjiö" MM-puolivälierässä – asiantuntija Karri Kivi alustaa lähtökohdat 2:24
Leijonissa "tyhjiö" MM-puolivälierässä – asiantuntija Karri Kivi alustaa lähtökohdat

NHL-seura Pittsburgh Penguinsin hyökkääjä Valtteri Puustinen palaa tänään kokoonpanoon, kun Leijonat kohtaa MM-puolivälieräottelussa Ruotsin.

Puustinen seurasi tiistaina Leijonien peliä katsomon puolelta. Tyly käsky kävi, kun hän tipahti NHL-miehenä neljän pelaavan ketjun ulkopuolelle. 

– Eipä siinä. Tässä on vaihdettu koko ajan rosteria. Viime pelissä mentiin noin ja nyt mennään näin. Totta kai sitä haluaisi pelata, mutta ei tuossa ole mitään ihmeellisempää. Silloin kun kutsu käy pelaamaan, niin silloin lyödään all-in, Puustinen kuittaa alkuviikon käänteen MTV Urheilulle.

Nyt hän pääsee taas irti. Puustinen viiletti torstaina aamujäillä samassa ketjussa yhdessä Juha Jääskän ja Arttu Hyryn kanssa.

Fiilis oli korkealla.

– Mikäs sen hienompaa kuin kohdata Ruotsi puolivälierissä. Kaikki ovat intoa täynnä, emmekä malta odottaa, että kiekko tippuu jäähän, Puustinen tunnelmoi.

Ruotsi lähtee illan taistoon selkeänä ennakkosuosikkina, sillä sen riveistä löytyy peräti 18 NHL-pelaajaa. Ruotsin pelaajat ovat myös huudelleet asetelmasta median puolella. Henkseleitä on paukuteltu.

– Ihan sama vaikka eivät olisi paukutelleet, niin tekee mieli näyttää. Heti kun peli alkaa, niin joka äijä on varmasti aivan valmis. Taistelemme joka sentistä ja millistä jäällä. Uskon, että se riittää voittoon, Puustinen miettii.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Puustinen kohtaa illan ottelussa tuttuja tahoja, sillä Ruotsin riveistä löytyy parikin Pittsburgh Penguinsin pelaajaa. Näistä nimekkäin on NHL-supertähti Erik Karlsson.

– Hän on pirun mukava äijä. Ollut kunnia päästä tutustumaan hänenkaltaiseen ihmiseen. Hän on varsinkin ylivoimalla pirun vaarallinen kaveri. Siinä pitää olla hereillä, koska sieltä tulee aika nappisyöttöjä. Hän on tainnut painaa täälläkin muutaman maalin (5). Vaarallinen pelaaja, mutta hyvä tyyppi. Eiköhän meidän alivoimamme pysty pitämään hänet kurissa, Puustinen sanoo Karlssonista.

Leijonat teki torstain aamujäillä erikoisen liikkeen, kun se ei harjoitellut ollenkaan ylivoimaansa. Leijonien päävalmentajan Jukka Jalosen mukaan Suomi ei halunnut paljastaa korttejaan.

Miten pelaajana suhtautuu tuohon, kun ylivoimaa ei harjoitella ison pelin alla?

– Ei siinä mitään, pystymme kyllä katsomaan videoita vastustajan alivoimasta. Tuossa on kuitenkin tuttuja äijiä, joista tietää, että miten he pelaavat. Pidetään homma simppelinä. Siellä on hyviä kavereita vastaassa. Turha lähteä mitään hienoa hakemaan. Kudin ja työmäärän kautta, uskon, että sillä irtoaa pari maalia, Puustinen kaavailee.

Leijonien MM-turnaus on ollut takkuilua täynnä. Suomi koki alkulohkossa peräti neljä tappiota (Tshekki, Itävalta, Kanada ja Sveitsi). Samaa takkuilu-termiä voi käyttää myös Puustisen turnauskuvailun yhteydessä.

24-vuotias hyökkääjä on painanut kuudessa ottelussa vain yhden maalin (1+0).

– Varmasti jokainen äijä haluaa näyttää. Luulen, että pystymme yhdessä hoitamaan homman, Puustinen toteaa rauhallisena.

Leijonat on illalla melkoisessa saunassa, Ostravan kuumassa hallissa. Tämä ei Puustista hirvitä.

– Tshekissä on ollut koko kevään ajan kuuma. Pitää laittaa nesteytystä kroppaan ja vetää Biosteeliä sun muuta, niin jaksaa painaa ainakin 60 minuuttia, Puustinen huikkasi tulevasta.

Leijonien ja Ruotsin MM-puolivälieräottelu alkaa Suomen aikaan kello 21.20.

Lue myös:

    Uusimmat