Leijonien NHL-tähden Mikko Rantasen pelistä paljastuu huimia faktoja – silti hänestä pitää kysyä yksi iso kysymys: "Oma vika"

Leijonien pelitapa horjuu, Jukka Jalonen on poikennut kaavastaan – "Mikko Rantanen on se suurin syy" 4:46
Leijonien pelitapa horjuu, Jukka Jalonen on poikennut kaavastaan – "Mikko Rantanen on se suurin syy."

Jääkiekon kevään MM-turnaus on edennyt siihen pisteeseen, että jäljellä on enää vain isoja pelejä. Leijonat saa hioa vielä yhden ottelun ajan kuvioita, kun tiistain alkulohkon päätöskamppailussa vastaan asettuu Tanska. Leijonien NHL-tähti Mikko Rantanen hieroo käsiään yhteen tulevan sauman äärellä. Tuskaileeko hän pelinsä kanssa? Ei välttämättä nyt niinkään.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Pääkuvan video: Leijonien pelitapa horjuu, Jukka Jalonen on poikennut kaavastaan – "Mikko Rantanen on se suurin syy."

Leijonat vietti sunnuntaina totaalista välipäivää, kun ohjelmassa ei ollut minkäänlaisia yhteisiä kokoontumisia. Suomen joukkueen NHL-supertähti Mikko Rantanen vietti vapaapäivää hyvässä seurassa.

– Olimme tyttöystävän kanssa kaupungilla. En ole viettänyt hirveästi aikaa täällä, niin oli kiva nähdä vähän nurkkia. Kävimme wingsit syömässä – tamperelaiseen tyyliin, Rantanen hymyili.

Maanantaina Leijonien jääharjoituksessa näkyi iloisia veijareita.

– Olemme saaneet voittoja alle, mikä rentouttaa tekemistä. Tiistaina eteen tulee hyvä testi. On tärkeää saada kova peli alle ennen puolivälieriä. Se on kuitenkin se kuoleman ottelu. Ehtii vielä vähän hioa kuvioita, Rantanen sanoi Leijonien tulevasta ohjelmasta.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Kovaa faktaa, mutta...

Rantanen on ollut Tampereella tiukan syynin alla. Erityisesti siksi, koska hän paukutti tällä kaudella NHL:ssä 82 runkosarjaotteluun tehot 55+50=105. Moni oletti, että hän ottaa Leijonat reppuselkään ja siivittää Suomen joukkueen huipputuloksiin.

Kuudessa ottelussa tehot 0+7 on kelpo suoritus. Ja siihen päälle kun lisää vielä Leijonien päävalmentajan Jukka Jalosen luettelemat faktat:

– Mikko Rantasella on tasakentällisin 35 paikkaa, joissa hän on ollut mukana. Kuudessa pelissä. En tiedä onko kellään muulla noin montaa. Ja kolme paikkaa omiin, Jalonen perkasi.

Huikeita lukemia. Mutta.

Maaleja? Nolla.

55:n NHL-naulauksen jälkeen.

Ei ihme, että kansan syvissä riveissä kysellään: mikä homma?

Kaiken lisäksi Rantanen vaikutti erittäin turhautuneelta lauantain Itävalta-ottelussa. Pelihuumori oli toden teolla koetuksella.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Täytyykin kysyä:

Tunnetko, että pelissäsi olisi pientä tukkoisuutta ilmoilla?

– Niin... sanotaan, että ei, en tunne niin. Tässä vaiheessa kautta kiinnostaa vain voittaminen ja se, että mihin suuntaan turnaus lähtee, kun mennään kohti ratkaisuhetkiä. Paikkoja on ollut ja tehottomuus on ihan oma vika. Siitä ei voi ketään muuta syyttää. Pitää vain yrittää saada rentoutta mukaan tekemiseen, kun paikka tulee. Ei noista nyt niin kannata stressata tässä vaiheessa vuotta. Nyt alkavat kivat pelit, kun taistellaan maailmanmestaruudesta, Rantanen vastaa.

Rantanen näyttelee isoa roolia myös Leijonien ylivoimassa. Siinä prosentit ovat olleet kohdillaan (33,33). Silti, Rantanen näkee kehityksen kohteita.

Leijonat hioi ylivoimaansa pitkän pätkän ajan maanantain jääharjoituksissa.

– Olemme luoneet hyvin paikkoja, mutta myös tuolle saralle kaipaa vielä lisää tehokkuutta. Aina voi olla vähän aggressiivisempi ja mennä maalille vahvemmin. Kaikki on kuitenkin sinänsä ihan kunnossa, molemmilla ketjuilla, Rantanen näkee.

Tiistain Tanska-ottelun jälkeen Leijonien katseet kääntyvät puolivälieriin, missä vastaan asettuu Kanada–Tshekki-ottelun voittaja.

– Katsoin ensimmäisen erän ajan Sveitsi–Tshekki-peliä. Sveitsi näytti todella hyvältä. Pistivät vielä Kanadalle turpaan ja niin edelleen. Heillä on kova nippu. Tshekillä on hyvin valmennettu ja työläs joukkue. Ei sieltä helppo peli tule vastaan, on vastustaja kuka tahansa. Turha lähteä toivomaan mitään. Katsotaan! Rantanen toteaa tulevasta.

Leijonien ja Tanskan ottelu käynnistyy tiistaina kello 20.20.

Lue myös:

    Uusimmat