Mainos

Lehtitieto: Worldcomille kahden miljardin dollarin lisälaina

Laina tulisi tarpeeseen vaikeuksissa kamppailevalle telejätille. Sopimuksen osapuolet eivät ole kuitenkaan virallisesti vahvistaneet tietoja lisälainasta.

Kirjanpitosotkuihin sekaantuneelle teleyhtiö WorldComille on myönnetty kahden miljardin dollarin lisälaina toiminnan pyörittämiseksi mahdollisessa konkurssissa, kerrottiin amerikkalaisen The Washington Post -lehden verkkosivuilla tänään.

Lehti lainaa nimetöntä lähdettä, jonka mukaan rahoituksen ovat järjestäneet J.P. Morgan Chase & Co., Citigroup ja GE Capital.

Yhtiöillä on konkurssissa etuoikeus velkojensa perintään. Sopimuksen osapuolet eivät ole virallisesti vahvistaneet tietoja.

Raha olisi WorldComille kipeästi tarpeen, sillä yhtiö ei maanantaina pystynyt maksamaan 74 miljoonan dollarin korkomaksuja.

WorldComin pääjohtaja John Sidgmore arvioi viime viikolla, että rahat riittävät kaksi kuukautta. Samalla hän kuitenkin vihjasi, että konkurssihakemus saatetaan jättää kolmen viikon sisällä.

Toteutuessaan konkurssi olisi kaikkien aikojen suurin. Lisärahoituksen puolesta puhuu myös Yhdysvaltain viestinnästä vastaavan komission johtajan Michael Powell eilen antama lausunto. Hän kertoi uskovansa, ettei konkurssihakemus aiheuttaisi telepalveluiden katkeamista.

WorldComin 20 miljoonan asiakkaan joukossa on myös valtion virastoja. WorldCom ajautui konkurssin partaalle, kun se viime kuussa ilmoitti kirjanpidostaan 3,9 miljardin dollarin virheen.

Yhdysvaltain arvopaperimarkkinoita valvova SEC syyttää yhtiötä kirjanpitopetoksesta ja viranomaiset tutkivat asiaa.

Uutistoimisto AFP:n mukaan kolme kalifornialaista eläkerahastoa on myös jättänyt oikeuskanteen WorldComia vastaan. Rahastot vaativat yhtiöltä ja sen velkakirjojen myyntiin osallistuneilta pankeilta noin 319 miljoonan dollarin korvauksia sijoitustoiminnan tappioista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.