Mainos

Lehti: Putinin veto yllätti Vanhasen

Putinin mukaan ajatus pääministeriydestä on "realistinen". Suomen pääministerin mukaan on tärkeää, että Venäjän johdossa on Suomen hyvin tuntevia henkilöitä.

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) pitää yllättävänä Venäjän presidentin Vladimir Putinin vetoa lähteä mukaan duuman vaaleihin ja mahdollisesti sitä kautta pyrkimistä pääministeriksi.

- En ole huomannut, että kukaan asioiden seuraaja olisi tällaista ennakoinut. Voi olla, että jälkiviisaita löytyy, mutta ainakaan itse en tätä osannut ennakoida, Vanhanen toteaa Suomenmaa-lehden haastattelussa.

Putin ilmoitti Yhtenäinen Venäjä -puolueen tilaisuudessa maanantaina, että hän suostuu pyrkimään puolueen listoilta parlamenttiin joulukuun vaaleissa ja voivansa hyvinkin ajatella pääministerin postia. Hän muotoili kokouksessa, että ajatus pääministeriydestä on "realistinen". Puolue oli ehdottanut Putinia oman ehdokaslistansa ykköspaikalle.

Putinin toinen kausi presidenttinä päättyy keväällä.

Vanhasen mielestä Suomelle on tärkeää, että Venäjän johdossa on henkilöitä, jotka tuntevat Suomen hyvin ja joiden pitkä linja tunnetaan täällä.

- On vaan myönteistä, jos Venäjän johdossa on henkilöitä, joihin meillä on valmiiksi pitkäaikainen suhde, Vanhanen muotoilee Suomenmaan haastattelussa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.