Mainos

Lehti: Milosevic järjesti Rugovan pääsyn Italiaan

Jugoslavian presidentti Slobodan Milosevic soitti itse Italian ulkoministerille Lamberto Dinille ja järjesti Kosovon albaanien maltillisen johtajan Ibrahim Rugovan pääsyn Italiaan, Corriere della Sera -lehti kertoo tänään.

Rugova, 54, oli ollut pitkään käytännössä kotiarestissa Jugoslaviassa, ja on epäselvää, miksi hänen nyt sallittiin lähteä Italiaan. Rugova saapui yllättäen Roomaan eilen erikoiskoneella Belgradista. Useat Rugovan perheenjäsenet ovat aiemmin paenneet Italiaan.
Italian hallituksen edustajat ovat vakuuttaneet, että Rugova tuli Italiaan "vapaana miehenä" eikä hänellä ole mukanaan mitään viestejä tai ehdotuksia Kosovon kriisin ratkaisemiseksi.

Milosevicin on aiemmin arveltu manipuloivan Rugovaa. Pian Naton ilmapommitusten alettua Rugova vaati niiden lopettamista. Radikaalit kosovolaisjohtajat syyttivät häntä tuolloin petturuudesta, ja lännessäkin arveltiin, ettei Rugova esittänyt tällaisia lausuntoja omasta vapaasta tahdostaan.

Italian pääministeri Massimo D'Alema onkin lehtitietojen mukaan varoittanut, että Rugovan Italiassa antamia lausuntoja saatetaan käyttää eripuran lietsomiseen Nato-maiden välille. Pääministerin mukaan Italia ei aio suostua siihen, että sitä käytetään hyväksi hajaannuksen aiheuttamiseksi Naton sisällä.
(STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.