Mainos

Lehti: Kiinalaisyhtiö havittelee Unocalin Aasian toimintoja

Financial Times -lehden mukaan Kiinan kolmanneksi suurin öljy- ja kaasuyhtiö CNOOC aikoo tehdä amerikkalaisyhtiö Unocalin Aasian toiminnoista vajaan 10 miljardin euron tarjouksen.

Kiinan kolmanneksi suurin öljy- ja kaasuyhtiö CNOOC harkitsee amerikkalaisen kilpailijansa Unocalin Aasian toimintojen ostamista. Financial Times -talouslehden mukaan CNOOC aikoo tehdä Unocalin Aasian toiminnoista 13 miljardin dollarin eli noin 9,9 miljardin euron tarjouksen. Myös uutistoimisto Reuters kertoi kiinalaisyhtiön keskustelevan ulkomaalaisen yhtiön toimintojen ostamisesta, mutta ei maininnut, mistä yhtiöstä CNOOC käy keskusteluja.

CNOOC:n suunnitelmien katsotaan olevan uusin osoitus siitä, että Kiina on valmis panostamaan voimallisesti talouskasvun hyödyn kanavoinnista kiinalaisille yrityksille ja laajentamaan toimintaa ulkomaille. Toteutuessaan kauppa olisi suurin kiinalaisyhtiön hankinta ulkomailta. Viime kuussa kiinalainen tietokonevalmistaja Lenovo osti amerikkalaisen IBM:n tietokonevalmistuksen 1,75 miljardilla dollarilla.

Jos yrityskauppa toteutuu, kyseessä olisi myös selvä muutos öljy-yhtiö CNOOC:n aikaisempaan strategiaan. Tähän asti se on keskittynyt hankkimaan öljykenttiä ja toimintaa kehitysmaista. FT:n mukaan keskustelut kaupasta ovat vielä alkuvaiheessa. Lehdessä arvioidaan, että CNOOCilla voisi olla vaikeuksia Unocalin hankinnassa, sillä sen oma markkina-arvo on noin 21,5 miljardia dollaria. Sevoi kuitenkin odottaa saavansa lisämuskeleita valtion omistamalta emoyhtiöltään.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.