Mainos

Lehdet: Alkoholin myynti Tallinnassa kaksinkertaistui

Viime viikonvaihteen ennätyksen teki Liviko-alkoholimyymälässä 480 pulloa olutta ostanut asiakas.

Viinapulloja

Viron EU-jäsenyys ei lisännyt ensimmäisessä viikonvaihteessa vielä matkustajien määrää, mutta alkoholia myytiin lauantaina ja sunnuntaina Tallinnan sataman ja vanhankaupungin lähellä kaksi kolme kertaa tavallisesta enemmän.

Kaikki kolme Viron suurta päivälehteä - Postimees, Eesti Päevaleht ja Öhtuleht - kirjoittivat tänään viinarallin alkamisesta.

Postimees-lehden mukaan Tallinnan sataman lähellä toimivassa Citymarket-kauppakeskuksessa alkoholia myytiin jo lauantaina kaksi kerta enemmän kuin tavallisesti. Kauppakeskuksen johtajan Lea Sinikun mukaan pääasiallisesti ostettiin olutta ja viiniä.

Vanhankaupungin lähellä sijaitsevassa juomavalmistaja Livikon myymälässä asiakkaita oli lauantaina kaksi kertaa enemmän ja alkoholia ostettiin kolme kertaa enemmän kun tavallisesti. Valtaosa asiakkaista oli suomalaisia, minkä lisäksi ruotsalaiset ja norjalaiset ostivat enemmän kuin ennen kalliita väkeviä alkoholijuomia.

Liviko-alkoholimyymälän viime viikonvaihteen ennätyksen teki 480 pulloa olutta ostanut asiakas.

Öhtulehden mukaan suomalaiset ostivat EU-Viron ensimmäisinä päivinä ennakkoarvioita vähemmän viinaa - paremmin kaupaksi menivät olut ja siideri. Eesti Päevaleht puolestaan arvelee, että ensimmäiseksi viikonvaihteeksi odotettu viinaralli Tallinnaan oli ennustettua hiljaisempi koska Suomessa juhlittiin vappua.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.