Legendaarinen jenkkimuskeli hylkää V8:n ja muuttuu hybridiksi: "Ei enää vaihtoehto"

0:22
Dodge Challenger muuttuu seuraavan sukupolven myötä hybridiksi.

FCA-konsernin pääjohtaja on paljastanut yksityiskohtia Dodge Challengerin seuraavasta sukupolvesta Detroit Newsille.

Challengerin tuotanto käynnistyi vuonna 1970, ja siitä on tullut yksi kaikkien aikojen ikonisimmista muskeliautoista. Dodge synnytti Challengerin kilpailemaan muun muassa Ford Mustangin, Chevrolet Camaron, Mercury Cougarin ja Pontiac Firebirdin kaltaisten legendojen kanssa.

Tällä hetkellä Challenger on tarjolla sekä vapaastihengittävillä että ahdetuilla V8-moottoreilla ja karvalakkimallin kutoskoneella. Voimaa on tarjolla välillä 300–800 hevosvoimaa.

Voimakkaat V8-koneet tulevat Manleyn mukaan kuitenkin jäämään pois Challengerista seuraavan sukupolven myötä.

– Fakta on se, että käytössämme olevan teknologian on kehityttävä. Ne [V8-moottorit] eivät ole vaihtoehto enää 2020-luvun puolivälissä, FCA:n pääjohtaja Mike Manley kertoo.

Suuren kulutuksen lisäksi myös V8:n paino on Manleyn mukaan ongelma.

– Uusi teknologia auttaa vähentämään roimasti painoa, joten voimme ajatella voimanlähteitämme toisella tavalla. Ja sähköistäminen todellakin täydentää näitä autoja, hän jatkoi.

Manleyn kommenttien perusteella lienee siis selvää, että niin Challenger kuin mahdollisesti myös Charger tulevat tulevaisuudessa pitämään sisällään jonkinlaista hybriditeknologiaa.

Lue myös: Mitä tapahtuu, kun äkäiselle kissalle antaa remmiä? Koeajossa Dodge Charger SRT Hellcat

Dodgen tarkoituksena ei kuitenkaan ole hylätä voimakkaita bensiinimoottoreita, vaan täydentää niitä sähkömoottoreilla, jotka auttavat sekä pienentämään kulutusta että nostamaan tehoja.

Lähde: Detroit News, The Drive

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja