Mainos

Lebed: Jeltsin ehdotus hämäystä

Presidentti Boris Jeltsinin erotettu turvallisuusneuvonantaja Aleksandr Lebed sanoi tänään, että Venäjän johto yrittää kääntää huomion pois presidentin terveydentilasta esittämällä kansanäänestystä Venäjän ja Valko-Venäjän yhdistämisestä.

Hänen mielestään itse ajatus on hyvä, mutta ehdotuksen ajoitus viittaa siihen, että venäläisten toivotaan nyt ajattelevan muita asioita kuin Jeltsinin terveyttä. Jeltsin ehdotti maiden yhdistämisen vauhdittamista eilen.

Lebed on toistuvasti vaatinut Jeltsiniä eroamaan sen jälkeen, kun presidentti vietiin sairaalaan keuhkokuumeoireiden vuoksi viikko sitten.

Venäjän ja Valko-Venäjän yhdistyminen kiinnostaa naapurimaita

Ukrainan ulkoministeri Hennady Udovenko sanoi tunnustavansa Venäjän ja Valko-Venäjän oikeuden yhdistyä, mutta muistutti samalla, että Ukrainalla on oikeus mennä mihin liittoon tahansa, minkä se itse hyväksyy.

Udovenko puhui Budapestissä keskusteltuaan unkarilaisen virkaveljensä Lazlo Kovacsin kanssa mm. maiden suhteista Natoon ja Euroopan unioniin. Hän sanoi, että jokaisella maalla on oikeus solmia liitto jonkin muun maan kanssa. Toisaalta valtiolla on myös oikeus jäädä liittojen ulkopuolelle ja on tärkeää, että muut maat tunnustavat tämän oikeuden, hän sanoi.

Valko-Venäjän ulkoministeri Ivan Antonovitsh suhtautui tänään vähemmän innostuneesti Jeltsinin kansanäänestysehdotukseen. Jeltsinin kirjeen muodossa esittämä ehdotus on pelkkä työasiakirja, jolla ei ole kansainvälisiä ulottuvuuksia, hän sanoi. Hän torjui suoralta kädeltä ajatuksen, että ehdotus olisi vastaveto Naton laajentumiselle.
(STT-DPA-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.