Mainos

Lauri Markkanen keksi Donald Trumpille kuittailleen haravakuvan hetkessä, vitsi upposi Chicagon taustajoukkoihin: "He nauroivat kippurassa"

8:42

NBA-joukkue Chicago Bullsin suomalaiskoripallotähti Lauri Markkanen on ottanut viime aikoina kantaa ajankohtaisiin asioihin muun muassa Twitterissä. Markkanen kertoo rakastavansa Suomessa raikasta ilmaa, mutta samaa elämystä ei voi kokea miljoonakaupunki Chicagossa.

Suomalaistähti tarttui ajankohtaiseen aiheeseen muutama viikko sitten Twitterissä. Markkanen julkaisi kuvan itsestään harava kädessä ja kuittaili samalla Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpille, joka kehui Kalifornian metsäpaloja kommentoidessaan suomalaisten intoa haravoida metsiään.

Vitsi syntyi nopeasti.

– Kyllä se meille tuli aika nopeasti mieleen. Pohdimme sitä julkaisua aika pitkään. Minähän laitoin sen jenkkiaikaan illalla vasta. Heti kun se uutinen tuli, tiesin, että voisi jotain sanoa, mutta oli kiireitä siinä päivällä. Sen takia se kuva tuli vähän myöhemmin, Markkanen kertoi MTV Sportille.

Suomalaisen huumori upposi Twitterissä ja nauratti myös Chicago Bullsin taustajoukkoja. Joukkuekaverit eivät puolestaan kommentoineet asiaa sen kummemmin. 

– Ainakin kommenteissa oli nauruhymiöitä ja kaikkea, mutta ei kukaan minulle kuitannut siitä mitään. En tiedä, menikö se heiltä kokonaan ohi ja tajusivatko he sitä, mutta ainakin meidän lääkintähenkilöstössä kaikki tajusivat sen. He antoivat positiivista palautetta ja nauroivat kippurassa.

Haravatwiitti ei ole Markkasen ainoa tempaus, sillä hän on myös suomalaisen öljynjalostusyhtiö Nesteen ilmastonmuutoksen vastaisen kampanjan keulakuvana. 

Suomalaistähden mukaan halu vaikuttaa ei lähtenyt vain haravakuvasta, vaan siitä, että Markkasella on hyvä mahdollisuus nostaa asioita esille kymmenien tuhansien someseuraajiensa nähtäville.

– Minulla on platform, ajattelen, että sitä kannattaa hyödyntää. Asiat, mitkä ovat itselleni läheisiä. Olen esimerkiksi puhunut ilmaston lämpenemisestä. Se on tosi läheinen asia minulle, niin ajattelen, että pystyn puhumaan siitä.

Asut Chicagon kaltaisessa miljoonakaupungissa, jossa saasteet ovat korkealla. Miten paljon se on vaikuttanut siihen, että olet lähtenyt maapallon lämpenemistä vastaan kampanjoimaan?

– En ole ajatellut tuota noin päin ennen, mutta kyllä sillä varmaan oli vaikutusta. Muistan ajatelleeni, että ei tule samaa fiilistä, kun menet aamulla ruokakauppaan, että haluat vain hengittää sitä ilmaa, kun se on niin raikasta. Se tulee Suomessa, kun menet aamuruskon aikaan kauppaan. Et saa sitä fiilistä täällä.

Katso ylälaidan videolta, mitä mieltä Markkanen on Chicagon valmentajanvaihdoksesta ja pitkästä loukkaantumisestaan. Suomalainen arvioi myös nykyistä virettään.

Alapuolen videolla Bulls-fanit kehuvat Lauri Markkasta.

2:44

Alla olevalla videolla Daily Herald -lehden NBA-toimittaja Mike McGraw arvioi Markkasen tilannetta.

2:54

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja