Lauri Markkanen avaa: Näin vakava vammani oli – "Se oli aika turhauttavaa"

Markkanen: En pystynyt suoristamaan tai koukistamaan kättäni 8:42

Chicago Bullsin suomalaiskoripalloilija Lauri Markkanen on pelannut joulukuussa kaksi NBA-ottelua oltuaan yli kaksi kuukautta sivussa tositoimista kyynärpäävamman takia. Suomalaistähti myöntää, että vamma myös turhautti häntä.

Markkanen loukkasi oikean kyynärpäänsä harjoituksissa syyskuun lopussa. 

– Se oli sillä lailla aika vakava (vamma), että en pystynyt suoristamaan tai koukistamaan kättä millään tavalla. Kaikki näkivät, että se oli isossa kyynärpäätuessa pitkään. Se oli aika turhauttavaa, mutta kyllä sen liikeradan sai pikkuhiljaa takaisin, Markkanen avaa MTV Sportin haastattelussa.

Markkasen mukaan pitkä sivussa oleminen oli haastavaa, mutta hän yritti katsoa asiaa positiivisesta vinkkelistä.

– Siinä pystyy oppimaan aika paljon samalla ja näkemään eri näkökulmasta sitä peliä. Katsoin aika paljon videolta, miten voisin itse vaikuttaa sitten, kun tulen takaisin, Markkanen ruotii.

– Kyllä minä tiesin, että vähän ruosteista tulee olemaan alkuun. Sain aika paljon viestiä siitä, että Indianassa olisi ollut hyvä peli, mutta en ole ollut tehokas ollenkaan vielä. Olen saanut hyviä paikkoja itselle ja pystynyt puolustamaan hyvin, se on kaikkein tärkeintä. Kaikkihan lähtee puolustuspäästä. Kun vain saa ajoituksen ja pelitatsin takaisin, kyllä se siitä lähtee.

Markkanen kokee oman vireensä hyväksi.

– Jaksaa pelata hyvin, juosta ja tehdä muita asioita. Mutta kyllähän se pelituntuma tulee pelaamalla. Sitä voi treenata kuinka paljon haluaa, mutta pelipallo on eri, eri halleissa pelataan ja tulee uusia vastustajia vastaan. Kyllä se on eri juttu, Markkanen summaa.

Mitä mieltä Markkanen on Chicagon tuoreesta päävalmentajavaihdoksesta? Entä mitä hän kertoo sosiaalisen median toiminnastaan? Katso koko haastattelu ylälaidan videolta.

Alapuolen videolla Bulls-fanit kehuvat Lauri Markkasta.

Chicago Bullsin fanit uskovat kurssin kääntyvän – kehuvat myös Markkasen some-käyttäytymistä 2:44

Alla olevalla videolla Daily Herald -lehden NBA-toimittaja Mike McGraw arvioi Markkasen tilannetta.

Herald Today -lehden toimittaja: Laurista paljon apua, mutta kestää hetki päästä takaisin rytmiin 2:54

Lue myös:

    Uusimmat